Af - 04/05-17 09:56

Kvindelig krigsfotograf tog dette billede: sekundet efter var hun dødKvindelig krigsfotograf tog dette billede: sekundet efter var hun død

En amerikansk fotojournalist blev slået ihjel under en træningsmission - hun fik dog taget et billede i sidste sekund, der nu går verden rundt.

Bildstrecke im Grossformat »

En ung, amerikansk fotojournalist tog sit livs billede under en militær træningsmission, men missionen endte med at koste hende - og fire andre soldater - livet. Det skriver CNN.

Sådan overlever du, hvis en atombombe rammer Danmark
Sådan overlever du, hvis en atombombe rammer Danmark

Den nyuddannede krigsfotograf Hilda Clayton var på en træningsmission i juli 2013, for at dokumentere soldater fra den afghanske national hær affyre en mortérgranat. En relativ simpel manøvre, der burde se sådan her ud

via GIPHY

Politi fandt sedler med ordet
Politi fandt sedler med ordet "bombeangreb" hos Kundby-pige

Noget gik dog galt. En fejl på granaten eller affyringsrøret medførte, at granaten end ikke nåede at forlade røret, før den eksploderede. Et sådant skrækscenarie kan se ud således

via GIPHY

Billede af glemt konflikt i Ukraine er Årets Pressefoto
Billede af glemt konflikt i Ukraine er Årets Pressefoto

Det var nøjagtig, hvad der skete, da Hilda fotograferede affyringen; granaten gik af før tid. Den amerikanske fotograf, tre afghanske soldater og en fotojournalistlærling, som også nåede at fange et billede sekundet inden, blev dræbt i eksplosionen.

Hilda Claytons sidste billede. Soldaten på billedet mistede også livet.

- Ikke nok med at Clayton dokumenterede aktiviteter til at forme og styrke partnerskabet mellem USA og Afghanistan, delte hun også risikoen ved at deltage i indsatsen, hed det i en udtalelse fra hæren.

Forsker: Billeder fra gasangreb i Syrien kan rykke USA
Forsker: Billeder fra gasangreb i Syrien kan rykke USA

Den kvindelige soldat, oprindeligt fra staten Georgia, arbejdede som visuel informationsspecialist. Efter hendes tragiske og alt for tidlige død, fik hun en fotografisk pris opkaldt efter sig af det amerikanske forsvarsministerium.

For at kvalificere sig til Hilda Clayton Best Combat Camera-prisen, skal militære fotografer igennem en fem-dages test af deres fysiske og tekniske færdigheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx