Af - 04/12-16 10:51

Mona trådte på varm flise på Kreta: Nu har hun fået amputeret begge benMona trådte på varm flise på Kreta: Nu har hun fået amputeret begge ben

Det der skulle have været hyggelig chartertur med sine veninder endte som et mareridt for Mona.

storybild

Rejsemål. Kreta. Øde hoteller (Billede: Simon Knudsen)

I august 2014 rejste 55-årige Mona Pretorius på charterferie med sine veninder til Kreta.

Den norske kvinde havde glædet sig til ferien, der umiddelbart forløb rigtig godt på spahotellet på den græske ferieø, Kreta.

- Vi havde en herlig ferie, hvor vi hyggede os på spahotellet. Den sidste dag fik vi en fodbehandling, så vi var finde, når vi kom hjem. Efter behandlingen gik jeg barfodet, fordi jeg havde nylakerede negle. Og det har jeg angret lige siden, siger Mona Pretorius til TV2 Norge.

Derfor vågner du nogle gange med ondt i halsen
Derfor vågner du nogle gange med ondt i halsen

Efter fodbehandlingen skulle Mona og veninderne ud og spise frokost, men på vej hen til restauranten trådte hun på en brandvarm flise. Hun fik omgående en intens smerte og et stort brandsår under foden. Hun opsøgte derfor en lokal læge, der rensede såret, og dagen efter rejste den 55-årige kvinde hjem til Oslo.

Såret helede umiddelbart fint, men efter noget tid gik det op. Da smerterne tog til, opsøgte hun en læge,som hun troede ville ordinere hende antibiotika. Men i stedet blev hun sendt videre på sygehuset, der besluttede at indlægge hende.

- Først fik jeg en masse antibiotika, og fordi jeg havde fået såret i udlandet, blev jeg isoleret. Først lå jeg der nogle uger, men det endte med at blive meget længere, siger hun til TV2 Norge.

Kvinde faldt i søvn på sofaen - vågnede et halvt år senere
Kvinde faldt i søvn på sofaen - vågnede et halvt år senere

Det viste sig, at Mona havde udviklet diabetes 2, og derfor begyndte hendes tæer at blive misfarvede. Såret havde givet hende koldbrand. Diabetes 2 er blandt andet kendetegnende ved dårlig blodomløb, og lægerne så ingen anden udvej end at amputere tre tæer på den ene fod. Nogle dage efter måtte de også amputere de to sidste. Derefter store dele af resten af foden. Nu har hun kun sin hæl tilbage på den ene fod.

- Så fik jeg et tryksår på den anden hæl. De prøvede at redde den fod, jeg havde tilbage. Men jeg fik betændelse, blodforgiftning og gule stafylokokker. Og så fik jeg en blodprop i hjertet. Mens jeg lå der med en blodprop i hjertet, fik jeg at vide, at mit andet ben måtte amputeres. Det var simpelthen kæmpe uheld på alle måder, siger hun.

Selvom tiden har været svær, så kan hun stadig bevare en portion humor og optimisme.

- Heldigvis havde to ugers god ferie, før det skete, siger hun til TV2 Norge.

- Hvis ikke man kan kan sidde uden ben og grine af sig selv, så bliver det trist.

Hun indrømmer dog, at hun på et tidspunkt håbede, hun ville dø, da det så allermest sort ud.

Derfor har dine bryster forskellige størrelser
Derfor har dine bryster forskellige størrelser

Der håbede hun, at hendes hjerte ville stoppe med at slå, så hun kunne få fred. Men lægen fik styr på hendes hjerte til sidst.

Da hun blev ramt af ulykken, havde hun lige fået et nyt job i et entreprenørfirma, som for nylig opsagde hende på grund af hendes langvarige fravær på grund af sygdommen. Men hun er fast besluttet på at få det bedste ud af sit liv.

- Det var min egen skyld, jeg brændte mig. Livet er ikke blevet, som jeg tænkte, men jeg skal leve, mens jeg gør det. De dage hvor jeg vågner op uden fantomsmerter, dem nyder jeg virkelig. Så ligger jeg bare og tænker på, jeg ikke har smerter. Så er livet fantastisk, siger hun til TV2 NorgeHar du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Anna Due afslører: Derfor er jeg med...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx