Af Ritzau - 06/04-17 16:02; Opdateret: 06/04-17 18:39

IS nedskyder helikopter over Mosul og dræber to piloterIS nedskyder helikopter over Mosul og dræber to piloter

For første gang siden Iraks hær indledte en offensiv mod Islamisk Stat, har gruppen skudt et luftfartøj ned.

storybild

En helikopter fra den irakiske hær flyver torsdag over det vestlige Mosul, hvor Iraks hær har indledt en større offensiv for at generobre byen fra Islamisk Stat. (Billede: Scanpix/Ahmad Gharabli)

Islamisk Stat har skudt en helikopter ned over byen Mosul, oplyser Iraks hær.

To piloter meldes dræbt.

- Deres helikopter blev angrebet af fjendtlig ild og ødelagt på slagmarken, lyder det torsdag i en meddelelse fra hæren.

Helikopteren blev skudt ned fra landjorden og styrtede ned et sted i det østlige Mosul, oplyser det irakiske forsvarsministerium.

Islamisk Stats nyhedsbureau Amaq skriver, at helikopteren styrtede ned i al-Ghabat, der ligger på den østlige side af Tigris-floden, der løber igennem Mosul.

Helikopteren, der var amerikanskbygget og af typen Bell 407, blev skudt ned omkring klokken 15 lokal tid.

Det blev formentlig ramt af 57 millimeter antiluftskyts, siger brigadegeneral Yahya Rasool, der er talsmand for Iraks øverste militære kommando, til nyhedsbureauet AFP.

Mosul er Islamisk Stats sidste større bastion i Irak. Gruppen indtog byen for tre år siden og udråbte et kalifat fra en af moskéerne i Mosul.

Inden Islamisk Stat indtog Mosul, var det Iraks næststørste by. Men hundredtusinder af indbyggere er siden flygtet derfra.

Siden operationen for at genvinde kontrollen over det vestlige Mosul blev indledt for knap to måneder siden, er irakiske styrker rykket ind i flere kvarterer og har sendt Islamisk Stat på flugt derfra.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Mand anholdt i sag om røveri...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx