Af - 23/07-14 08:03

Pas på bukserne næste gang du rejser til USA: Nu er hængerøv forbudtPas på bukserne næste gang du rejser til USA: Nu er hængerøv forbudt

Byen Ocala i den amerikanske stat Florida har vedtaget en ny lov, der forbyder bukser at hænge mere end fem centimeter under taljen. Gør de det, kan du ryge en tur i brummen.

storybild

Byen Ocala i den amerikanske stat Florida har vedtaget en ny lov, der forbyder bukser at hænge mere end fem centimeter under taljen. (Billede: Wikimedia Commons)

Har du planer om at besøge den amerikanske solskinsstat Florida, er det en god idé at medbringe en livrem.

'Kat-toveringer' er nu forbudt i New York
'Kat-toveringer' er nu forbudt i New York

I byen Ocala er der nemlig med øjeblikkelig virkning vedtaget en ny lov, der forbyder folk at have 'hængerøv'. Folk, der - mere end én gang - lader sine bukser hænge længere nede end fem centimeter under taljen, når de bevæger sig i det offentlige rum, risikerer 500 dollar i bøde eller en tur i brummen i op til seks måneder.

Det oplyser den lokale tv-station WFTV9.

Ifølge rådmand Mary Rich, som stod bag lovforslaget, vil den nye lov være med til at 'rydde op' i samfundet:

- Jeg synes, det er skammeligt at gå rundt og vise sine underbukser. Vi prøver at være en ren og behagelig by. Jeg tror, at det her vil hjælpe til at få ryddet lidt op, lyder det fra Mary Rich, som allerede tilbage i 2009 forsøgte at gennemtrumfe lovforslaget. Dengang blev det dog ikke vedtaget, da flere af hendes kolleger var bange for, at loven ville lede til køns- og racediskriminering.

Ny lov: Nu kan du skifte køn efter seks måneder
Ny lov: Nu kan du skifte køn efter seks måneder

Svensk guldhåb tabte bukserne under hoppe-konkurrence
Svensk guldhåb tabte bukserne under hoppe-konkurrence

Og det er lige præcis det, som borgerne i Ocala nu frygter vil ske. Især sorte er bange for, at den nye lov udmønter sig i mere chikane fra myndighederne:

- Jeg anser det for chikane. Loven betyder, at du kan blive stoppet, så de (politiet, red.) kan chikanere dig, gennemsøge dig og få lov til at gøre præcis det, de vil, siger Ocalabon Curt Brown till WFTV9.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx