Af Ritzau - 25/05-17 08:36

Politiet finder flere bomber under Manchester-ransagningerPolitiet finder flere bomber under Manchester-ransagninger

Flere bomber kunne tilsyneladende være blevet udløst i angreb som det, der ramte Manchester mandag.

storybild

Under ransagninger er politiet stødt på bomber som den, der blev brugt i et angreb ved en koncert i Manchester mandag aften, skriver medie. Sikkerheden er efter hændelsen skærpet overalt i Storbritannien. Her ses politifolk under en undersøgelse af en ejendom i Fallowfield i Manchester. (Billede: Scanpix/Oli Scarff)

Britisk politi har fundet flere bomber i forbindelse med efterforskningen af eksplosionen i Manchester mandag, hvor 22 blev dræbt. Det erfarer mediet The Independent.

Ved angrebet udløste gerningsmanden en bombe i forbindelse med en koncert med popstjernen Ariana Grande. Politiet formoder, at den 22-årige Salman Abedi stod bag.

Efterfølgende har politiet gennemført flere ransagninger i bestræbelserne på at få optrævlet et muligt netværk med tilknytning til sagen. Og her skulle man altså være stødt på lignende bomber.

- Politi og sikkerhedsfolk har fundet sprængstoffer, som kan klargøres til nært forestående angreb, hedder det i The Independents artikel torsdag.

Ifølge mediets unavngivne sikkerhedskilder er der samtidig en reel sandsynlighed for, at der fortsat er bomber, som endnu ikke er fundet.

Det er myndighedernes teori, at Salman Abedi ikke var alene om angrebet, men var en del af et større netværk.

Torsdag morgen oplyser politiet i Manchester, at yderligere to personer er blevet anholdt i sagen. Dermed er i alt otte personer i politiets varetægt, skriver en række britiske medier.

Sent onsdag aften oplyste politiet i Manchester, at en syvende person var anholdt i England i forbindelse med angrebet. En person er dog siden blevet løsladt.

Det er uvist, hvilken relation de anholdte har til angrebet og de øvrige anholdte.

Blandt de øvrige anholdte er Salam Abedis storebror, Ismail.

- Status er, at seks mænd og en kvinde er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen og fortsat tilbageholdes for afhøring, skrev Greater Manchester Police i en meddelelse kort før midnat.

Torsdag morgen blev den anholdte kvinde løsladt, oplyser politiet ifølge Reuters.

Herudover er gerningsmandens lillebror Hashem samt hans far, Ramadan, blevet anholdt i Libyen.

For første gang i ti år blev trusselsniveauet i Storbritannien tirsdag hævet til "kritisk" fra "alvorlig". Det indikerer, at et nyt terrorangreb menes at være nært forestående.

Premierminister Theresa May traf beslutningen på baggrund af konkrete informationer fra efterretningstjenester, skrev The Telegraph og andre medier.

Nato vil styrke kampen mod terror efter Manchester-angreb
Nato vil styrke kampen mod terror efter Manchester-angreb

Frygt efter terror i Manchester: Sådan passer politiet på Distortion-gæsterne
Frygt efter terror i Manchester: Sådan passer politiet på Distortion-gæsterne

Vær ærlig når du taler om terror med dine børn
Vær ærlig når du taler om terror med dine børn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx