Af - 29/07-14 21:02; Opdateret: 29/07-14 21:16

Gaza-læger redder baby fra afdød gravid kvindes maveGaza-læger redder baby fra afdød gravid kvindes mave

Læger i Gaza reddede mirakuløst et ufødt barn ud af maven på en afdød palæstinensisk kvinde.

storybild

(ARKIVFOTO) (Billede: Polfoto/Mustafa Hassona)

Selv om alverdens medier time efter time rapporterer om nye angreb, flere sårede og flere dødsfald fra Gazastriben, er der også plads til små mirakler fra en af verdens blodigste konflikt.

Da læger i Gaza forleden trak et lille ufødt barn ud af dets mors mave, havde moren allerede været død i en time. Det rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Efter tre ugers angreb: 239 børn er dræbt i Gaza
Efter tre ugers angreb: 239 børn er dræbt i Gaza

Shayma al-Sheikh Qanan var som mange andre palæstinensere fanget i en blodig krig mellem Israel og Palæstina. Konflikten har i de seneste uger kostet mange menneskeliv, og Shayma al-Sheikh Qanans død er blevet tilføjet til statistikken over omkomne palæstinensere, som nu tæller over 1.100.

Den 23-årige kvinde var gravid i ottende måned, da en israelsk tank forvandlede hendes hus til ruiner i byen Deir al-Balah i det centrale Gaza.

Shayma og hendes mand, en lokal journalist, blev fanget under sten og cement i en time, og begge blev alvorligt kvæstet.

- Vi prøvede at genoplive hende, men hun døde på vej til hospitalet, fortæller læge Fadi al-Kharti, som modtog hendes krop på det lokale hospital.

Han anede ikke, at han kort efter skulle opleve et livsbekræftende modstykke til de mange kvæstede og sårede, som ankommer til hospitalet.

- Vi opdagede nogle bevægelser i hendes mave og vurderede, at hun var omkring 36 uger henne i sin graviditet, fortæller lægen.

Medie: Hamas afviser PLO's påståede våbenhvile
Medie: Hamas afviser PLO's påståede våbenhvile

Efter et kejsersnit dukkede en lille pige frem, som har fået navn efter sin bedstemor, 43-årige Mirfat Qanan.

- Hun havde virkelig set frem til at blive mor. Hvad gjorde Shayma, der gjorde hende fortjent til at ligge under murbrokker i en time uden at blive reddet, siger Mirfat Qanan med bævrende stemme.

- Hvad gjorde hun mod Israel, så de smadrede hendes hus ned over hende uden advarsel?, spørger hun.Den for tidligt fødte pige er få dage gammel og er under konstant overvågning på et andet hospital i byen Khan Yunis i det sydlige Gaza, mens hun trækker vejret gennem en oxygenmaske.

- Gud har beskyttet dette barn for mig. Min datter Shayma er død, men nu har jeg en ny datter. Hun vil kalde mig 'mor' ligesom hendes mor gjorde, siger Mirfat Qanan.

LÆS OGSÅ: Kvinder og børn dræbt i angreb i Gaza

LÆS OGSÅ: PET stopper Yahya Hassans Gaza-tale: For farligt

LÆS OGSÅ: Mindst syv børn dræbt i angreb på flygtningelejr i Gaza

LÆS OGSÅ: Se de rørende billeder: I dag trodser de død og ødelæggelse

LÆS OGSÅ: Fireårig dræbt på første dag af eid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx