Af Ritzau - 25/09-16 14:08

Oprørere i Aleppo afviser Rusland som fredsmæglerOprørere i Aleppo afviser Rusland som fredsmægler

Syriske og russiske krigsfly fortsatte søndag luftangreb mod oprørere i den østlige del af storbyen Aleppo.

storybild

Syriens moderate oprørsbevægelse siger ifølge Reuters, at den afviser Rusland som initiativtager til nye fredsudspil, fordi Moskva er i partnerskab med regimet i dets ødelæggelse af storbyen Aleppo. (Billede: Reuters/Abdalrhman Ismail)

Syriens moderate oprørsbevægelse siger ifølge Reuters, at den afviser Rusland som initiativtager til nye fredsudspil, fordi landet er i partnerskab med regimet i dets ødelæggelse af storbyen Aleppo.

I en erklæring underskrevet af mere end 30 oprørsgrupper, deriblandt den største vestligt støttede gruppe, hedder det, at bombardementerne i de seneste dage "er uden fortilfælde", og at den overflødiggør den FN-støttede politiske proces, som Rusland og USA forsøger at få indledt.

I erklæringen hedder det, at oprørerne ikke vil acceptere Rusland som initiativtager til nye fredsudspil, da "det er partner med regimet i dets forbrydelser mod vort folk."

Oprørerne tilføjer, at det russisk-støttede syriske regime bruger napalm og kemiske våben, mens det internationale samfund stiltiende ser til.

Syriske og russiske krigsfly fortsatte søndag luftangreb mod oprørere i den østlige del af Aleppo, og indbyggerne meldte tidligere om voldsomme angreb natten til søndag.

Mindst 101 mennesker, overvejende civile, er blevet dræbt i det østlige Aleppo siden torsdag, hvor det syriske militær og dets russiske allierede indledte en offensiv med missiler, tøndebomber og artilleri mod området.

Mindst 17 børn var blandt de dræbte, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorie for Menneskerettigheder.

Det er op til Rusland at redde den våbenhvileaftale, som er tæt på at bryde helt sammen, siger USA, EU og en række europæiske udenrigsministre.

- Rusland skal bevise, at landet er villig og i stand til at tage ekstraordinære skridt for at redde den diplomatiske situation, står der blandt andet i meddelelsen ifølge AFP.

Blandt underskriverne på dokumentet er blandt andre udenrigsministre fra Frankrig, Italien, Tyskland, Storbritannien og USA samt en række topembedsmænd fra EU.

FN's Sikkerhedsråd mødes om Syrien igen sent søndag eftermiddag (dansk tid).

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
LIGE NU: Kronprinsen til Royal Run...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx