Af - 21/05-17 13:12

Børn forbrændt under skateboard-arrangement: Løb skrigende rundt med ild i tøjetBørn forbrændt under skateboard-arrangement: Løb skrigende rundt med ild i tøjet

Ved et skateboard-arrangement - Sønderborg Breakdown - i Sønderborg lørdag aften blev seks børn og en voksen slemt forbrændt af tændvæske.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Tre af børnene er svært tilskadekomne og er fragtet til hospitaler med helikopter. De har pådraget sig anden- og tredjegradsforbrændinger, men alle er uden for livsfare. De øvrige betegnes som 'lettere tilskadekomne'.

Lørdag aften forklarede vagtchef Søren Strægaard ved Sydjyllands Politi således om ulykken:

»Ved skateboard-arrangementet skal deltagerne køre igennem en ring med ild i. På et tidspunkt hælder de tændvæske på ilden, som så bliver fanget af vinden, hvilket resulterer i, at flere børn bliver forbrændt,« siger han og foræller, at politiet modtog anmeldelsen kl. 19.14.

Men det var ikke sådan, at Rene Christiansen (41) fra Sønderborg oplevede ulykken.

»Vi var lige rykket helt frem, så vi stod 50 meter fra ulykkesstedet. Det er rigtigt, at deltagerne skal køre gennem en ring, som er 2 - 3 meter i diameter. Nogle unge mennesker på omkring 20 år skulle sætte ild til ringen. For at få ilden til at fænge mere og blive større, begyndte de at kradse lidt i det stof, der sad på ringen. Pludselig tog en af de unge dunken med tændvæske for i kådhed at hælde mere tændvæske på. Jeg nåede lige at tænke, det går helt galt, hvis de prøver det igen - så eksploderede beholderen med tændvæske og det sprøjtede ud over de børn, der sad udenfor afspæringen og ventede,« siger Rene Christiansen.

Han er selv udlært brandmand, men var på stedet som tilskuer. Han blev dog sammen med en anden hurtigt involveret i at få kontakt til alarmcentralen og få de nødvendige ambulancer og helikopter frem.

Hans vurdering er, at tilskuerne sad 4-5 meter fra ringen med ild i.

»De børn, der blev ramt var alle tilskuere. De løb skrigende rundt med ild i tøjet. Folk fik hevet tøjet af dem og hældte vand over dem. Andre for forvildede rundt,« siger Rene Christiansen.

Hvad har du selv tænkt om ulykken efterfølgende?

»At der ikke har været de rette myndigheder ind over sikkerheden. Jeg ved det jo ikke, men det virker ikke sådan. Alle ved, at man ikke skal hælde tændvæske på levende ild. Det skete i kådhed og så går det galt,« siger Rene Christiansen.

Vagtchefen ved Sydjyllands Politi, Bjørn Pedersen, fortæller søndag, at efterforskningen først vil fortsætte mandag, hvor lokalpolitiet i Sønderborg møder ind igen.

»Vi har sikret det, der skal sikres. Nu skal vi igang med vidneafhøringer. Der er heldigvis ingen af ofrene, der er i livsfare,« siger Bjørn Pedersen.

Han fortæller, at de seks børn er i alderen 9-13 år og den syvende tilskadekomne er en voksen, der blev forbrændt, da han ville hjælpe børnene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Axelsen vinder igen: Nu skal han møde...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx