Af - 12/08-16 12:49

Populær fransk ferieby forbyder muslimsk badedragtPopulær fransk ferieby forbyder muslimsk badedragt

Borgmesteren i Cannes har forbudt den muslimske badedragt, burkinien.

storybild

Burkinien er blevet forbudt i den franske badeby Cannes. (Billede: Scanpix/Reuters (Arkivfoto))

Debatten om religiøs beklædning er atter på kogepunktet i Frankrig efter en sommer med flere uhyggelig terroranslag.

I den velbesøgte ferie- og filby Cannes i det sydlige Frankrig har borgmesteren forbudt brugen af den såkaldte burkini. En burkini er en muslimsk beklædningsgenstand til brug på badestrande.

Det oplyser myndighederne i byen til det franske nyhedsbureau AFP.

Frankrig har lukket 20 moskéer efter Paris-angreb
Frankrig har lukket 20 moskéer efter Paris-angreb

'Adgangen til strande og badning er forbudt for personer, som ikke bruger badetøj, der respekterer de sociale normer og et sekulært samfund' står der i loven, som Cannes-borgmester David Lisnard har sat sin underskrift på.

'Badetøj, der demonstrativt udstiller et religiøst tilhørsforhold, når Frankrig er målet for terrorangreb, skaber en risiko for at forstyrre den offentlige orden,' står der videre i lovdokumentet.

Over for det franske nyhedsbureau siger formanden for byens kommunale system, Thierry Migoule, at der ikke er tale om at gøre religiøse symboler ulovlige på stranden.

- Det gælder tøj, der demonstrativt viser et tilhørsforhold til en terrorbevægelse, som er i krig med os, siger han til AFP.

Selvmordsbomber dræber 15 nær muslimsk helligdom i Bagdad
Selvmordsbomber dræber 15 nær muslimsk helligdom i Bagdad

Ifølge britiske Metro er der ikke blevet observeret burkinier på strandene, siden loven blev underskrevet i slutningen af juli, så ingen er altså blevet dømt for at bryde beklædningsloven.

Sommeren har budt på to bestialske terrorangreb i Frankrig.

Et angreb 14. juli på havnefronten i den nærliggende by Nice kostede 85 mennesker livet. En lastbil pløjede gennem masserne, der var til stede på promenaden for at fejre den franske nationaldag. Føreren af lastbilen erklærede troskab til Islamisk Stat.

Knap to uger senere, 26. juli, blev en præst dræbt i en kirke i det nordvestlige Frankrig. De to attentatmænd svor ligeledes troskab til Islamisk Stat.

Følelsesladet Søren Pind: Islam er IKKE fjenden
Følelsesladet Søren Pind: Islam er IKKE fjenden

Muslimsk beklædning er et aktuelt emne i Frankrig. I 2010 blev niqabben ulovlig at bære, men der er intet forbud mod religiøse symboler og tøj.

Tidligere på ugen aflyste et badeland i Marseille sin plan om at være vært for et privat arrangement for muslimske kvinder. Kvinderne skulle bade i burkini. Arrangementet vakte harme hos franske politikere og blev aflyst efter stor offentlig bevågenhed.

Inden aflysningen havde arrangørerne modtaget dødstrusler. Blandt andet var en patron blevet sendt til dem i et brev.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx