Af - 05/01-15 08:15

Ebola-frygt: Svensk kvinde lander i MalmøEbola-frygt: Svensk kvinde lander i Malmø

En svensk kvinde, der frygtes at være smittet med ebola, landede natten til mandag i Malmø i Sverige.

storybild

arkivfoto (Billede: Josef Vostarek)

En svensk nødhjælpsarbejder, der frygtes at være smittet med ebola i Sierra Leone, er nu blevet kørt til et svensk hospital.

Det skriver svenske Expressen.

En kvinde, der har arbejdet med patienter ramt af blodfeber i det vestafrikanske Sierra Leone, er natten til mandag blevet kørt til behandling på et svensk hospital, da hun landede i Malmø kort før midnat.

Kvinden blev hastet hjem i et ambulancefly fra det ebola-ramte land, da en plastikhandske brast under behandlingen af en smittet patient fredag i Freetown. Man frygter nu, at kvinden kan være blevet smittet efter fejlen i sikkerhedsforanstaltningerne.

Ebola-smittet sygeplejerske i kritisk tilstand
Ebola-smittet sygeplejerske i kritisk tilstand

Den svenske nødhjælpsarbejder blev kort efter midnat kørt til infektionsmedicinsk afdeling på hospitalet i Lund, hvor man begyndte med de første medicinske prøver i behandlingen af kvinden.

- I første omgang vil infektionsteamet møde personen, tale med hende og lave en vurdering, Vi kan først i løbet af mandag morgen give mere information, siger Louise Ercolino, der er pressetalsmand for Region Skåne til expressen i nat.

Den svenske kvinde arbejder for den statslige katastrofeindsatsorganisation, MSB.


LÆS OGSÅ: Sundhedsarbejder i Skotland smittet med ebola

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx