Af Ritzau - 16/11-16 04:04; Opdateret: 16/11-16 04:56

Mange europæere ser korruption som en stor udfordringMange europæere ser korruption som en stor udfordring

I Spanien mener 66 procent, at korruption er et af landets største problemer, viser en ny undersøgelse.

storybild

En ud af tre indbyggere i Europa og Centralasien mener, at korruption er en stor udfordring, viser en ny undersøgelse fra Transparency International. (Billede: Free/Natalia Demidchick)

Hver tredje indbygger i Europa og Centralasien ser korruption som en af de største udfordringer i deres hjemland. Lige så mange frygter repressalier, hvis de tager kampen op.

Det viser en ny undersøgelse onsdag fra organisationen Transparency International. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Fox News.

Spanierne er de europæere, som i størst grad mener, at korruption er en udfordring. Således svarer 66 procent af de adspurgte i Spanien, at de mener, at korruption er et af de største problemer i landet.

I Tyskland er det kun to procent, der svarer det samme.

Andre europæiske lande, hvor indbyggerne ser store korruptionsproblemer, er Moldova, Kosovo, Slovenien og Ungarn.

Indbyggerne i Moldova og Ukraine topper ligeledes listen over dem, der tror, at deres politikere er korrupte, med henholdsvis 76 og 64 procent.

Desuden mener 86 procent af de adspurgte ukrainere, at deres regering er dårlig til at bekæmpe korruption efterfulgt af 84 procent af moldoverne.

Den Berlin-baserede organisation Transparency International har spurgt 60.000 mennesker i 42 lande i Europa og Centralasien.

Samlet set svarer 30 procent, at korruptionen fortsætter uanmeldt, fordi folk frygter konsekvenserne.

14 procent svarer, at korruptionen ikke bliver anmeldt, fordi det er for svært at samle beviser, mens 12 procent svarer, at det ikke sker, fordi de mener, at der alligevel ikke vil blive gjort noget.

- Regeringerne gør simpelthen ikke nok for at bekæmpe korruption, fordi personer i toppen nyder godt af den, siger direktør i Transparency International Jose Ugaz.

- For at sætte en stopper for dette dybt bekymrende forhold mellem rigdom, magt og korruption, må regeringerne kræve større gennemsigtighed, tilføjer han.

Undersøgelsen viser også, at en ud af seks husstande i det forløbne år har betalt bestikkelse for at få adgang til offentlige tjenester. Værst står det til i landene i det tidligere Sovjetunionen, hvor det gælder for omkring 30 procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx