Af Sebastian Kirk - 22/09-17 08:19

Mor valgte døden, så hendes ufødte barn kunne leve: Nu er datteren også dødMor valgte døden, så hendes ufødte barn kunne leve: Nu er datteren også død

Da amerikanske Carrie DeKlyen var gravid med hendes og manden Nicks sjette barn, fik hun stillet det værst tænkelige dilemma af lægerne: kun du eller barnet kan leve.

storybild

Carrie og Nick DeKlyejn.

Den 37-årige kvinde fra Wyoming blev i marts diagnosticeret med en aggressiv form for kræft i hjernen - såkaldt glioblastom - og fik at vide, at hun sandsynligvis havde fem år tilbage at leve i.

I april blev svulsten fjernet, men mindre end en måned senere fik parret endnu en chokerende nyhed: tumoren var tilbage - og Carrie var gravid i ottende uge. Det skriver Washington Post.

Det var her, hun fik det umulige valg. Hun kunne vælge at forlænge sit liv ved hjælp af kemobehandling, hvilket ville betyde en ende på hendes graviditet, eller hun kunne vælge at beholde barnet - men i så fald ville hun sandsynligvis ikke leve længe nok til selv at se det.

Carrie valgte den sidste mulighed, og den 6. september - blot 24 uger inde i graviditeten - kom lille Life Lynn DeKlyen til verden. Hun vejede blot 566 gram.

Carrie DeKlyen blev begravet seks dage senere.

Nu fortæller Nick DeKlyen på parrets Facebook-side, som de sammen oprettede, at deres datter desværre heller ikke klarede den. Hun døde onsdag aften, 14 dage gammel.

'Det er med stor sorg og et komplet knust hjerte, at jeg fortæller jer, at Life Lynn døde i aftes. Carrie vugger nu sin lille pige,' skriver den sønderknuste far og fortsætter:

'Jeg har ingen forklaring på, hvorfor dette er sket, men jeg ved, at Jesus elsker os, og at vi en dag vil vide hvorfor. Sorgen, vi føler, er næsten ubærlig - vær søde at bede for vores familie.'

Bevidstløs i ugevis

Som lægerne spåede, nåede Carrie DeKlyen aldrig at opleve sin datter i levende live. I midten af juli blev hun hasteindlagt med ekstreme smerter og krampetrækninger. Det var sidste gang, hun var ved bevidsthed.

»De sagde, at hun havde fået et alvorligt slagtilfælde. At der var så meget væske i hendes hoved, at der ikke var plads til hendes kranium,« fortalte Nick dengang til Washington Post.

På det tidspunkt var Carrie 19 uger henne. Lægerne gjorde, hvad de kunne for at holde graviditeten kørende, så i de efterfølgende uger blev hun holdt i live ved hjælp af sondemad.

Der begyndte imidlertid at være problemer med graviditeten, og i 24. uge var man nødt til at hjælpe Life Lynn til verden via kejsersnit. Det var alt for tidligt, men det var den eneste chance, hun havde for at leve.

Der gik to uger, før hendes lille hjerte ikke kunne mere.

Nick DeKlyen har tidligere forsvaret sin nu afdøde hustrus valg, efter kritikere har langet ud efter parret for at sætte religion før fornuft.

»Hun opgav sit liv for barnets skyld. Jeg vil bare gerne have, at folk ved, at min kone elskede Herren. Hun elskede sine børn. Hun stillede alle andre foran sine egne behov … Hun stillede min datter foran sig selv,« sagde han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
United-fans er sure trods sejr: HAN...
bt.dk
To savnes efter laviner i Alperne...
bt.dk
Bombe i Venstre: Løkke vil fyre Søren...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx