Af Ritzau - 12/08-16 03:38

Kongresledere har kendt til demokratisk cyberangreb i et årKongresledere har kendt til demokratisk cyberangreb i et år

Sagen om hackerangreb mod Demokraternes Nationale Komité har været kendt i et år af toppolitikere i USA.

storybild

Debbie Wasserman Schultz, til venstre, giver et kram til Hillary Clinton. Tilsyneladende støttede hun også Clinton i opgøret mod Bernie Sanders. Det på trods af, at hun som formand for partiorganet, DNC, burde være neutral. (Billede: Reuters/Chris Keane)

Amerikanske efterretningsmyndigheder har for et år siden briefet lederne af Kongressen om, at russere udførte cyberangreb mod Demokraterne. Det oplyser tre anonyme kilder tæt på sagen til nyhedsbureauet Reuters.

Lederne af Kongressen fik dog ikke bemyndigelse til at advare dem, der var mål for angrebene, fordi oplysningerne var stemplet som fortrolige.

Hvis oplysningerne var blevet kendt, kunne de have afsløret, at amerikanske efterretningstjenester overvågede angrebene.

Offentligheden kendte ikke til angrebet mod Demokraternes Nationale Komité, DNC, før juli, hvor Demokraterne afholdt sit partikonvent.

Ifølge Reuters stod to russiske efterretningstjenester bag cyberangrebet mod DNC, der er partiorganet bag Det Demokratiske Parti.

Den amerikanske efterretningstjeneste NSA har tidligere sagt, at den ofte ikke informerer personer eller organisationer, som er målet for den slags angreb.

Blandt de personer, som kendte til angrebet mod Demokraterne, var flere republikanere.

Senatets flertalsleder, Mitch McConnell, og talsmanden for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, blev briefet.

Det samme gjorde senator Richard Burr og medlem af Repræsentanternes Hus Devin Nunes.

Fra Demokraterne blev senatorerne Harry Reid og Dianne Feinstein samt medlemmer af Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi og Adam Schiff briefet.

Sagen har haft konsekvenser for Demokraterne, hvor formanden for Demokraternes Nationale Komité, Debbie Wasserman Schultz, har trukket sig fra posten.

Schultz trak sig, da det kom frem, at hun angiveligt støttede Clinton i Demokraternes valgkamp.

Den nu forhenværende formand skulle blandt andet have forberedt sig på at så tvivl om Clinton-rivalen Bernie Sanders' tro. Sanders er jøde.

WikiLeaks har offentliggjort de stjålne filer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx