Af Ritzau - 02/03-17 18:53; Opdateret: 02/03-17 19:46

Røde Kors-chef fra Aleppos ruiner: Ødelæggelser er hjerteskærendeRøde Kors-chef fra Aleppos ruiner: Ødelæggelser er hjerteskærende

Syrerne tror ikke på fred foreløbigt, lyder det fra Dansk Røde Kors' generalsekretær, der besøger landet.

storybild

Syriens leder, Bashar al-Assad, indledte sammen med russiske allierede i efteråret en målrettet offensiv med bombninger af oprørerne i Aleppo, der havde erobret byen i 2012. Her bærer en gruppe syriske mænd babyer på vej gennem ruinerne efter et luftangreb i Salihin-kvarteret i september sidste år. (Billede: Reuters/Handout)

Seksårsdagen for krigen i Syrien nærmer sig hastigt. Men selv om FN i disse dage for fjerde gang forsøger at forhandle en fred på plads i Schweiz, er der ikke meget håb blandt syrerne.

Det fortæller generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, der befinder sig i det krigshærgede land.

- De, jeg taler med, har ikke store forventninger til, at denne her konflikt er overstået snart, siger han.

- Folk belaver sig på, at det er en konflikt, som ikke er løst hverken i morgen eller i overmorgen - og måske heller ikke om fem år.

Krigen i Syrien brød ud i marts 2011 og har siden kostet over 300.000 livet. Samtidig er millioner af syrere flygtet eller internt fordrevne.

Generalsekretæren befinder sig torsdag i den syriske storby Aleppo. Han er en af de første fra Vesten i byen, efter at det syriske regime genvandt kontrollen i december sidste år.

Landets leder, Bashar al-Assad, indledte sammen med russiske allierede inden da en målrettet offensiv med bombninger af oprørerne i Aleppo, der havde erobret byen i 2012.

Særligt synet af den sønderbombede østlige del har chokeret Anders Ladekarl.

- Det er et kæmpeområde, som er lagt i ruiner. Det er ganske hjerteskærende at se på.

- Jeg har i mit lange liv som nødhjælpsarbejder aldrig set så omfattende og massive ødelæggelser, som der har været i Østaleppo, siger han.

Trods ødelæggelserne og mangel på alle former for ressourcer er flere indbyggere vendt tilbage til Aleppo.

- De er fuldstændigt afhængige af de varme måltider, de får fra Røde Kors, og den øvrigt hjælp, vi kan bringe frem. For der er hverken, elektricitet, vand eller gas. Der er ingenting.

- Og det gør sig i øvrigt gældende i de andre områder af Syrien, hvor der har været kampe, siger Anders Ladekarl, der også har besøgt Homs og hovedstaden Damaskus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Se billedet: Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx