Af Ritzau - 26/12-16 16:59; Opdateret: 26/12-16 17:29

Tyskere vil hædre dræbt polsk chauffør efter juleangrebTyskere vil hædre dræbt polsk chauffør efter juleangreb

Mere end en million kroner er blevet samlet ind til familien til den polske chauffør Lukasz Urban.

storybild

Mennesker mindes ofrene for et angreb mod et julemarked i Berlin for en uge siden. Også en polsk chauffør fortjener særlig hæder, mener tusindvis af tyskere. Arkivfoto (Billede: Scanpix/John Macdougall)

Flere end 33.000 mennesker vil sende en særlig hæder til den polske chauffør, der for en uge siden blev dræbt i forbindelse med angrebet på et julemarked i Berlin.

De mange mennesker har ifølge nyhedsbureauet AFP skrevet under på en opfordring om at hædre chaufføren Lukasz Urban med den tyske orden "Verdienstorden der Bundesrepublik Deutschland".

Ordenen svarer til at være ridder af Dannebrog herhjemme.

Lukasz Urban blev dræbt af skud, da han forgæves forsøgte at tilkæmpe sig kontrollen over sin lastbil. Forinden var den blevet kapret. Gerningsmanden formodes at være tuneseren Anis Amri.

Anis Amri menes at stå bag angrebet mod et julemarked i Berlin. Han styrede den 40 ton tunge lastbil direkte ind i juleboder og gæster. Det kostede 11 mennesker livet foruden Lukasz Urban, mens 50 andre blev kvæstet.

Ifølge efterforskere kunne dødstallet dog have været markant højere, hvis ikke Urban havde kæmpet om rattet og forhindret gerningsmanden i at ramme flere mennesker.

- Med denne heltegerning har han formentlig reddet mange liv. For dette mod fortjener han Tysklands fineste orden, lyder det i opfordringen til præsident Joachim Gauck ifølge AFP.

En indsamling til fordel for familien til den polske chauffør har allerede passeret en million kroner. Den blev startet af en britisk lastbilchauffør dagen efter det blodige anslag i Berlin.

Anis Amri blev fredag skudt og dræbt i Milano under en skudveksling med italienske politifolk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Anna Due afslører: Derfor er jeg med...
bt.dk
Se den nye liste: Her er verdens mest...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx