Af - 17/04-15 15:21; Opdateret: 17/04-15 15:59

TV: Mand opfinder geniale sko, som fattige børn ikke vokser ud afTV: Mand opfinder geniale sko, som fattige børn ikke vokser ud af

Virksomheden vil hjælpe børn, der lever i ekstrem fattigdom.

En gruppe iværksættere arbejder på at løse et helt lavpraktisk problemer for børn, der lever under ekstremt fattige forhold.

For her er der ikke råd til nye sko i takt med, at børnefødderne vokser. Det vil The Shoe That Grows rette op på.

Sandalerne kommer i to størrelser - small og large. Den kan holde til fem års brug - og undervejs kan skoen gå fem størrelser op takket være den smarte konstruktion. Materialerne er læser og gummi, og er designet sådan, at der ikke er mekaniske dele, der kan gå i stykker. Samtidig er skoen let at rengøre.

- Vores mål er at få så mange sko, som overhovedet muligt - ud til så mange børn, som overhovedet muligt, lyder det i videoen om The Shoe That Grows.

Ideen til projektet opstod, da Kenton Lee en arbejdede og boede i Nairobi i Kenya tilbage i 2007. Han så en lille pige på gaden, som var iført hvid kjole og sko, som var alt for små til hendes fødder.

Han kom til at tænke på, at løsningen måtte være en sko, som kunne tilpasses og udvides løbende. Og det er præcis det, han senere kom frem til i form af The Shoe That Grows, som han nu har patent på.

For 10 amerikanske dollar, kan du sørge for, at et barn er sikret et par sko, der holder fem år. Læs mere her. Der sendes sko til områder som Ecuador, Haiti, Ghana og Kenya.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx