Af Ritzau - 26/09-16 13:29

Ruslands udenrigsminister tror våbenhvile i Syrien er muligRuslands udenrigsminister tror våbenhvile i Syrien er mulig

Udenrigsminister Lavrov siger, at alle stadig er forpligtet af indgåede aftaler i Syrien.

storybild

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at Moskva er opsat på at forhandle med USA om krisen i Syrien. (Billede: Reuters/Andrew Kelly)

Det er for tidligt at opgive en våbenhvile i Syrien.

Det siger Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov.

- Vi er opsatte på at forhandle med USA om krisen i Syrien. Det er for tidligt at opgive. Jeg tror ikke, at amerikanerne tænker sådan, svarer Lavrov til et spørgsmål om, hvorvidt en våbenhvileaftale er brudt sammen.

- Vi er i det mindste også forpligtet til at overholde de aftaler, som er blevet indgået i de seneste måneder, siger han til den russiske tv-station NTV.

Lavrov siger videre, at Moskva vil kræve den mest grundige efterforskning af angrebene mod en nødhjælpskonvoj i Syrien for at få klarlagt, hvem der stod bag dem.

Han siger samtidig, at de vestlige lande ikke lever op til deres forpligtelser over for Syrien.

- Hastemødet i FN's Sikkerhedsråd søndag var indkaldt for at fjerne opmærksomheden fra amerikanske angreb mod den syriske hærs stillinger nær Deir al-Zor, siger Lavrov til NTV.

Rusland kritiserer USA og Storbritannien for at have fremsat uacceptable erklæringer i FN's Sikkerhedsråd.

Under det hasteindkaldte møde i Sikkerhedsrådet i New York beskyldte USA Rusland for at deltage i barbari på grund af vedholdende angreb mod storbyen Aleppo.

- Hvad Rusland støtter og gør er ikke bekæmpelse af terrorisme. Det er barbari, sagde den amerikanske FN-ambassadør, Samantha Power, i Sikkerhedsrådet og tilføjede:

- I stedet for at gå efter fred skaber Rusland og den syriske præsident, Bashar al-Assad, krig. Og i stedet for at hjælpe civile med livreddende hjælp bomber Rusland og Assad nødhjælpskonvojer, hospitaler og de mennesker, der desperat forsøger at holde sig i live.

Udenrigsministrene fra Frankrig og Storbritannien rettede også voldsom kritik mod Rusland og sagde, at landet kan være skyldigt i krigsforbrydelser.

Omkring 124 mennesker, hovedsageligt civile, er blevet dræbt i voldsomme bombeangreb på beboelsesområder i det oprørskontrollerede østlige Aleppo, efter at hæren torsdag forsøgte at overtage området.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
Ny Superliga-sensation: Hattrick-helt...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx