Af David Andersen - 31/07-17 18:37

22-årig sender iskold besked til voldtægtsmænd - nu er den delt 300.000 gange22-årig sender iskold besked til voldtægtsmænd - nu er den delt 300.000 gange

Amerikanske Bree er selv blevet udsat for sex-overgreb. Nu har hun brugt sin pitbull til at lave en vigtig pointe om voldtægt.

storybild

Et Facebook-opslag om voldtægt er stukket helt af i USA, hvor knap 300.000 har delt det og mange tusinde har kommenteret.

Det er lavet af 22-årige Bree Wiseman fra Tennessee, som selv har været udsat for sexovergreb.

Det skriver Huffington Post.

Opslaget består af et billede af hendes pitbull, der sidder ved siden af en tallerken mad. Og teksten er unægteligt meget tankevækkende:

'Til de mennesker, som siger, at kvinder bliver voldtaget på grund af deres påklædning. Dette er min hund. Hans favoritmad er bøf. Han er i øjenhøjde med min tallerken. Han går ikke tættere på, fordi jeg har sagt nej. Hvis en hund har bedre manerer end dig, er du nødt til at revurdere dit liv. Del endelig, min hund er yndig'.

Bree Wiseman lagde billedet op 19. juli, og efter dets vilde udbredelser, er hun nu blevet interviewet om sagen:

»Hvis en fireårig pitbull forstår ordet 'nej', selv om han kigger på noget, han begærer så meget, at han bogstaveligt talt savler, så burde voksne også kunne forstå et 'nej'. lige meget hvordan en anden voksen er klædt på. Fremtoning burde ikke gøre en forskel i voldtægtssager«, siger Bree Wiseman til Huffington Post.

»Den eneste person, der skal gøres skyldig i en voldtægtssag er gerningsmanden. Det var deres beslutning at voldtage. Folk burde ikke være nødt til at bekymre sig om, hvad de tager på, af frygt for voldtægt. Jeg vil have folk til at indse, at det er et problem, og til at stå sammen mod tendensen med at skyldiggøre ofrene«, siger den 22-årige konditor og restaurantchef.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx