Af - 09/06-16 08:35; Opdateret: 09/06-16 09:00

Sådan reddede Apples Siri et barns livSådan reddede Apples Siri et barns liv

Stacey Gleesos datter var blå i hovedet og havde svært ved at trække vejret. Stacey Gleesos mor hørte ikke hendes datters råb om hjælp, men det gjorde Siri.

Bildstrecke im Grossformat »

Stacey Gleeso fortæller, at hendes datter kun er i live i dag takket være Siri-funktionen på iPhone.

En ellers fredelig søndag viste sig at blive noget mere dramatisk for amerikanske Stacey Gleeso og hendes lille datter, skriver BBC.

Stacey Gleeso vågnede tidligt om morgenen og kunne gennem videoovervågningen af hendes datter Giana se, at datteren sad mistænkeligt stille i sin seng. Hun greb sin iPhone og gik ind på Gianas soveværelse for at tjekke til hende.

Da Stacey Gleeso kom tættere på sin datter, opdagede hun, at Giana var helt blåt i hovedet, og i panik tabte den panikangste mor sin mobil, mens hun løb hen til sin datter.

Din smartphone optager og gemmer din stemme
Din smartphone optager og gemmer din stemme

Giana havde tydelige vejrtrækningsproblemer, og det gik hurtigt op for Stacey Gleeso, at hendes datter havde brug for akut lægehjælp. Men Stacey Gleeso havde tabt sin mobil, og midt i al panikken kunne hun ikke finde den.

Mens jeg hev Gina op af sin seng, forsøgte jeg at råbe til min mor, der var inde i det andet rum. Da jeg kiggede i retningen af det andet værelse, fik jeg øje på min mobil, der lå tabt på gulvet, og jeg kom i tanke om iPhonens Siri-funktion.
Det siger Stacey Gleeso til BBC.

Siri er en funktion på iPhonen, der reagerer på talekommunikation. Stacey Gleeso råbte derfor til Siri, at den skulle ringe til en ambulance, hvilket blev gjort. Gennem rummet, mens Stacey Gleeso gav Giana førstehjælp, kunne hun altså ringe op til - og kommunikere med - akutpersonalet på hospitalet.

En ambulance blev sendt ud, og Stacey Gleesos datter blev reddet.

Talende handsker oversætter tegnsprog
Talende handsker oversætter tegnsprog

Lægerne fortalte Stacey Gleeso, at hendes datter ikke havde fået nogle varrige men af ulykken, og at hver eneste sekund frem til ambulancen ankom kunne have været afgørende.

Stacey Gleeso er overbevist om, at Siri-funktionen har reddet hendes datters liv.

LÆS OGSÅ: Ved hun noget? Sådan reagerer Siri, når man spørger, om Jon Snow er død

LÆS OGSÅ: Siri sladrer om dine personlige oplysninger: Sådan undgår du det

LÆS OGSÅ: TV: Advarsel - Sådan kan simpelt trick forbigå låsen på din iPhone

LÆS OGSÅ: Her er Apples overraskelse der glæder eksperten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx