Af Ritzau - 08/12-16 14:46

May sætter britisk minister på plads efter Saudi-anklageMay sætter britisk minister på plads efter Saudi-anklage

Den britiske udenrigsminister er kommet i modvind efter udtalelse om Saudi-Arabien.

storybild

Boris Johnson beskylder Saudi-Arabien for at agere dukkefører i stedfortræderkrig. Men det må stå for egen regning, siger den britiske premierminister. (Billede: Scanpix/John Thys)

Den britiske udenrigsminister beskylder Saudi-Arabien for at misbruge islam og for at agere dukkefører i en stedfortræderkrig.

Men udenrigsminister Boris Johnsons melding står for egen regning, slår hans chef, premierminister Theresa May fast, ifølge avisen The Guardian.

Boris Johnson fremsatte sit kontroversielle syn på Saudi-Arabien under en konference i Rom i sidste uge.

Nu tager May afstand fra ministeren via en talskvinde. Hun kalder Saudi-Arabien en vigtige partner, specielt når det gælder bekæmpelsen af terrorisme.

Johnsons melding om en stedfortræderkrig var møntet på Saudi-Arabiens rolle i nabolandet Yemen. Her leder landet en koalition mod Houthi-oprørere, som er støttet af Iran. Det shiitiske Iran er det sunnitiske Saudi-Arabiens ærkefjende.

- Jeg har udfoldet premierministerens syn, og her er tale om udenrigsministerens egen holdning. Det er ikke regeringens syn på Saudi-Arabien og landets rolle i regionen, siger talskvinden.

Johnsons kritik af det stærke kongedømme i Mellemøsten har været pinefuld for May, som for nylig er vendt hjem fra et besøg i regionen.

Under besøget har hun arbejdet på at knytte tættere bånd til regionen, skriver The Guardian.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Kim Larsens søn var bange for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx