Af Maja Grønholdt Jensen - 05/11-15 06:44; Opdateret: 05/11-15 07:40

Flystyrt i Egypten kan skyldes en bombe om bordFlystyrt i Egypten kan skyldes en bombe om bord

Det tyder på, at det var sprængstoffer, som forårsagede flystyrtet i Sinai. Muligvis står Islamisk Stat bag.

storybild

(Billede: Polfoto/Suliman El-oteify)

Efterretningskilder i både USA og Europa siger sent onsdag aften, at flere og flere tegn tyder på, at den militante gruppe Islamisk Stat (IS) muligvis står bag et russisk passagerflys nedstyrtning i Sinai lørdag.

Det skriver Reuters.

Amerikansk efterretningskilde: IS stod nok bag flystyrt
Amerikansk efterretningskilde: IS stod nok bag flystyrt

En amerikansk sikkerhedskilde, der har kendskab til sagen og de seneste efterretninger, har tidligere på aftenen over for CNN antydet, at styrtet formentlig skyldes en bombe, som gruppen havde placeret på flyet.

- Efterretningstjenesterne har endnu ikke ikke draget nogen formel slutning om, hvad der forårsagede flystyrtet, understregede kilden, men tilføjede:

- Der er en klar følelse af, at det var sprængstoffer eller en bombe, som var placeret i bagage eller et sted på flyet, som forårsagede styrtet.

Amerikansk satellit registrerede varmeglimt i Sinai
Amerikansk satellit registrerede varmeglimt i Sinai

Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, siger ligeledes, at meget tyder på en bombe.

- Vi har konkluderet, at der er en stor mulighed for, at flystyrtet skete på grund af en eksplosiv enhed om bord på flyet, siger Hammond ifølge Reuters efter et krisemøde med premierminister David Cameron.

Camerons kontor har dog i en tidligere udtalelse slået fast, at årsagen til styrtet endnu ikke kan slås fast, da efterforskningen fortsat er i gang.

Passagerflyet styrtede ned med 244 mennesker om bord efter 23 minutter i luften. Flyet lettede fra den egyptiske ferieby Sharm-el-Sheikh med kurs mod Sankt Petersborg.

Islamisk Stat tog skylden for flystyrtet få timer efter, at det var sket, men gruppen oplyste ingen detaljer om, hvordan det var sket. IS gentog i en erklæring onsdag, at det står bag flystyrtet.

De nye oplysninger om en eventuel bombe har fået den britiske regering til at beslutte, at ingen britiske fly vil lette til eller fra Sinai foreløbig, oplyser udenrigsminister Philip Hammond ifølge Reuters. Det er uklart, hvor mange afgange der er tale om.

Egyptens udenrigsminister, Sameh Shoukry, er ifølge CNN "noget overrasket" over den britiske udmelding om bombe-efterretninger.

- Det er et arbejde for efterforskerne at slå fast, og vi bør ikke foregribe en konklusion eller tage handling, der kan have konsekvenser, siger han til CNN.

Han henviser til, at det kan skabe frygt blandt turister, hvilket kan have konsekvenser for mange egyptere, der lever af netop turistindustrien.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Egypten: Terror-beskyldninger er propaganda

LÆS OGSÅ: Fly-ekspert: Fly knækkede i luften

LÆS OGSÅ: Russiske flyeksperter er på vej til Sinai

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan bliver dronning Margrethes...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx