Af Ritzau - 07/05-17 21:16; Opdateret: 07/05-17 21:35

Ydmyg Macron lover EU-støtte og kamp mod terror efter tv-kiksYdmyg Macron lover EU-støtte og kamp mod terror efter tv-kiks

- Jeg vil forsvare Frankrig og landets interesser. Jeg vil forsvare Europa, vor fælles skæbne, siger Macron.

storybild

- Til alle vil jeg sige, at Frankrig vil stå i forreste led, når det gælder bekæmpelsen af terror på egen jord, men også internationalt. Så længe den kamp står på, vil vi føre den, siger vinderen. (Billede: Scanpix/Lionel Bonaventure)

Med en alvorstone - og efter en skæv start på sin tale - lovede en ydmyg Emmanuel Macron i sin sejrstale at forsvare Frankrigs interesser og kæmpe for et samlet Europa.

- Jeg vil forsvare Frankrig og landets interesser. Jeg vil forsvare Europa, vor fælles skæbne på kontinentet, siger Macron.

Modsat valgets anden kandidat, Marine Le Pen, støtter vinderen et fransk samarbejde i EU.

Macron lagde særlig vægt på, at han vil bekæmpe terrorismen, som har ramt landet flere gange de seneste år med mange dræbte til følge.

- Til alle vil jeg sige, at Frankrig vil stå i forreste led, når det gælder bekæmpelsen af terror på egen grund, men også internationalt. Så længe den kamp står på, vil vi føre den, siger vinderen.

Den kommende præsident lover at "kæmpe med al sin kraft" for at samle Frankrig, hvor splittelserne er store.

Den 39-årige vinder fik ellers en vaklende start. Tv-signalet gik på, længe før teknikken var klar, og levende billeder af Macron, der fik pudder på, og som jokede med sine folk, blev sendt ud til hele verden.

Da han efter flere minutter gik på, skete det med en alvorstung mine. Jublen og begejstringen udeblev.

Tv-talen stod dermed i skærende kontrast til jublen uden for museet Louvre, hvor tilhængere af Emmanuel Macron var samlet med flag, og hvor stemningen var høj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Telia-boss begræder kundeflugt: 'Det...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx