Af - 10/08-16 09:23

Lov på vej: Hvis du giver dine børn vegansk kost, ryger du i spjældetLov på vej: Hvis du giver dine børn vegansk kost, ryger du i spjældet

Et nyt italiensk lovforslag betyder, at forældre kan risikere fængsel, hvis de tvinger deres børn til at spise vegansk.

storybild

(Billede: Giampiero Sposito)

Den italienske politiker, Elvira Savino, har foreslået en lov, som straffer forældre for at give deres børn en 'utilstrækkelig' kost. Straffen er helt op til 4-års fængsel, skriver Metro.

Det skal du smage på Københavns første street food-festival
Det skal du smage på Københavns første street food-festival

- En vegansk kost kan potentiel betyde, at børnene kommer til at mangle jern, zink og B12-vitamin, hvilket kan resultere i neurologiske problemer og anæmi, udtaler Savino.

Lovforslaget kommer i kølvandet på en række profilerede sager, hvor børn er blevet fundet under -og fejlernæret på grund af dårlige veganske diæter, og de er derfor blevet fjernet fra deres forældre.

- I flere år har det rygtedes, at en vegetarisk diæt, selv i den ekstreme form af en vegansk diæt, giver store heldbredefordele, skriver Savino.

Mange danskere får for lidt fuldkorn
Mange danskere får for lidt fuldkorn

I juli blev en 14-årig dreng fra Milano blev hastet til hospitalet, han vejede ligeså meget som en 3-månender gammel baby. En dommer afgjorde, at drengens diæt ikke var passende til så ung en dreng. Det er sager som disse, der har givet Savino's lovforslag medvind.

- Det er intet galt, hvis personen der træffer valget er en oplyst voksen. Problemet opstår, når der er børn involveret, siger Savino.

Læge: Disse 10 madvarer bør du skifte ud
Læge: Disse 10 madvarer bør du skifte ud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx