Af Peter Ølholm Hansson - 23/03-17 18:50

25 år siden Beverly Hills kom til Danmark: Én skuespiller er nærmest ikke til at genkende25 år siden Beverly Hills kom til Danmark: Én skuespiller er nærmest ikke til at genkende

En er efterhånden fyldt 54. En anden er nærmest svær at genkende. Sådan er det gået stjernerne fra Beverly Hills 90210.

storybild

Torsdag er det 25 år siden, at det første afsnit af Beverly Hills 90210 løb over skærmen på dansk fjernsyn. Ungdomsserien blev sendt på TV 2 hver torsdag mellem klokken 20 og 21 og fik teenagere verden over til at iføre sig stenvaskede jeans og den lidt for store hvide t-shirt.

Seriens hovedpersoner blev nemlig nogle af årtiets store ungdomsidoler, og intrigerne mellem Dylan, Brandon, Kelly og alle de andre blev flittigt diskuteret i skolekantinerne landet over.

Føler du dig gammel nu? I dag fylder 'Beverly Hills 90210' hele 25 år
Føler du dig gammel nu? I dag fylder 'Beverly Hills 90210' hele 25 år

I begyndelsen af serien fulgte vi især tvillingerne Brenda (Shannen Doherty) og Brandon Walsh (Jason Priestley). De kom til Beverly Hills fra en Minneapolis-forstad i Minnesota til Los Angeles-forstaden Beverly Hills. Her ventede der det jordbundne søskendepar et regulært kulturchok, og de prøvede desperat at passe ind blandt deres rige og smarte kammerater.

Her er favoritten til at blive hovedperson i næste sæson af SKAM
Her er favoritten til at blive hovedperson i næste sæson af SKAM

Senere kom resten af seriens persongalleri til at fylde lige så meget, og i takt med at de blev ældre, blev deres problemer og intriger mere og mere dramatiske. Beverly Hills 90210 kørte i 10 sæsoner frem til år 2000, men bliver stadig sendt på TV 2 Zulu.

I anledning af jubilæet har vi kigget nærmere på, hvordan det er gået skuespillerne, siden serien stoppede. Få svaret herunder.

Dylan (50 år)

Millionærsønnen Dylan McKay var Beverly Hills' slemme dreng og mange pigers favorit. Rollen blev spillet af Luke Perry, der gik til 215 auditions, før han landede rollen i Beverly Hills 90210. Han forlod allerede serien i 1995 for at kaste sig over mere seriøse filmroller. Det lykkedes dog ikke Perry at få de helt store roller efterfølgende. Han havde blandt andet en rolle i filmen Riot og en mindre rolle i 1997-filmen The Fifth Element. Han retunerede derfor til Beverly Hills-serien i 1998 og var med frem til dens endeligt i 2000. Året efter medvirkede Luke Perry i HBO-serien OZ og i 2007 var han med i en anden HBO-satsning, John From Cincinnati.

Han har også lagt stemme til flere animationsfilm og haft adskillige andre mindre roller.

Dansk filminstruktør fordømmer Trumps USA inden Oscar-fest
Dansk filminstruktør fordømmer Trumps USA inden Oscar-fest

Karrieren har dog aldrig nået samme højder som i 90'erne. Luke Perry er far til to børn, der er født i 1997 og 2000, som han fik sammen med Rachel 'Minnie' Sharp. De to var gift fra 1993 til 2000. I 2012 gik der en kort overgang rygter om, at Luke Perry havde fundet sammen med Jennie Garth, der spiller Kelly i serien. De manede dog rygterne til jorden efterfølgende.

Brenda Walsh (45 år)

Shannen Doherty, der spillede Brenda, var den første af de 'gamle', som forlod serien. Det skete i 1994 - blandt andet fordi skuespillerinden angiveligt var umulig at arbejde sammen med. Højdepunkerne i Dohertys skuespilkarriere siden været få, hvis man ser bort fra en rolle i serien Heksene fra Warren Manor, der kørte fra 1998 til 2006.

Hun var derudover en af de oprindelige skuespillere, der gæsteoptrådte i en spin off-serie til Beverly Hills-serien, der blot hed 90210. Den kørte fra 2008 til 2013.

Siden er Doherty endt på sidstepladsen i Dancing With The Stars, og hun har haft sit eget realityshow. I 2015 fik Shannen Doherty konstateret brystkræft, og hun har i dag overstået både kemo- og strålebehandling.

Donna Martin (43)

Serieproduceren Aaron Spellings datter, Tori Spelling, spillede den dydige evighedsjomfru, Donna Martin. Selvom hun siden Beverly Hills har medvirket i en del mindre film og serier, er det ikke skuespilkarrieren, der har givet Spelling opmærksomhed gennem årene. I stedet har den kulørte presse fokuseret massivt på hendes mange plasticoperationer, der har forandret hendes udseende betragteligt, og et stormombrust ægteskab med husbonden Dean McDermott.

Satireprogram om ISIS får hug: - Skammeligt og usmageligt!
Satireprogram om ISIS får hug: - Skammeligt og usmageligt!

Spelling har fem børn sammen med ægtemanden. Foruden skuespillet har Tori Spelling også ernæret sig som forfatter. Hun har blandt andet skrevet biografien sTORI TELLING, der blev en bestseller, ligesom hun har skrevet en guide til at planlægge fester.

David Silver (43)

David, som blev spillet af Brian Austin Green, var den yngste i kliken. Han var blot 17 år, da Beverly Hills startede. Allerede mens serien kørte, forsøgte han sig med en rapkarriere, og han udgav et album i 1996.

Efter serien stoppede har Austin Green haft mange mindre tv-roller. Herhjemme vakte han mest opsigt, da han pludselig dukkede op i Desperate Housewives som Bree Van De Kamps frække, unge håndværkerkæreste, Keith.

Derudover er Austin Green kendt for sit ægteskab med skuespiller-baben Megan Fox. De har to børn sammen og blev skilt i 2015.

Andrea Zuckerman (54)

Gabrielle Carteris var seriens alderspræsident. I serien gav hun den som teenageren Andrea Zuckerman, men i virkeligheden var hun allerede 29, da Beverly Hills begyndte på amerikansk tv i 1990. Da hun forlod serien i 1995, var Cateris' navn så varmt, at hun fik sit eget talkshow på amerikansk tv.

Megan Fox viser for første gang sønnen frem - og han er selvfølgelig bedårende
Megan Fox viser for første gang sønnen frem - og han er selvfølgelig bedårende

Modtagelsen var dog anderledes kølig, og showet blev pillet af efter en enkelt sæson. Gabrielle Cateris har dog holdt nogenlunde liv i skuespilkarrieren siden, og hun har blandt andet medvirket i serierne Criminal Minds og NYPD Blue. Hun har to børn med børsmægleren Charles Isaacks, som hun blev gift med i 1992.

Steve Sanders (52)

Ian Ziering spillede klassens klovn og friske fyr, Steve Sanders. I serien var han begunstiget med en evne til altid at rode sig ud i problemer, som vennerne skulle hjælpe ham ud af. Ziering spillede med i serien i hele dens levetid fra 1990 til 2000.

Føler du dig gammel? Denne legendariske 90'er badboy fylder 50 år idag
Føler du dig gammel? Denne legendariske 90'er badboy fylder 50 år idag

Siden har skuespillkarieren ikke kørt på højeste blus, men Ian Zering havde et fornuftigt år i 2006, hvor han instruerede og spillede med i filmen Man vs. Monday, der vandt en Audience Choice Award ved Fort Lauderdale Film Festival. Samme år vandt han en Best Actor Award ved Monaco Film Festival i 2006 for rollen som Francis i filmen Stripped Down. Derudover nåede Ian Ziering semifinalen i Daning With The Stars i 2007, og han har gæsteoptrådt med Chippendales i 2013.

Kelly Taylor (44)

Isdronningen Kelly fik både Brandon og Dylan til at lægge sig for hendes fødder. Hun blev spillet af Jennie Garth og var med i hele seriens levetid. Beverly-rollen gav skuespillerinden flere filmroller og et andet højdepunkt i hendes karriere har siden været en rolle i serien What I Like About You. Hun spillede også med i Beverly-opfølgeren 90210 ligesom flere andre af kollegaerne fra dengang.

Kræftsyg Beverly Hills-stjerne er ikke til at kende
Kræftsyg Beverly Hills-stjerne er ikke til at kende

Jennie Garth, der har tre børn, er gift med skuespilleren David Abrams. Hun har yderligere to forliste ægteskaber bag sig.

Brandon Walsh (47)

Var man til den slemme dreng Dylan eller duksedrengen Brandon, som blev spillet af Jason Priestley? Debatten har altid raset blandt tøserne. Sidstnævnte er i dag blevet en moden herre på 47 år. Siden Beverly-dagene har Priestly haft en fornuftig skuespilkarriere med flere roller. Heriblandt en hovedrolle i tv-serien 'Call me Fitz'. Jason Priestley har siden 2005 været gift med makeup artisten Naomi Lowde. Sammen har de datteren Ava Veronica og sønnen Dashiell Orson.

Beverly Hills-stjerne afslører: Min kræft har spredt sig
Beverly Hills-stjerne afslører: Min kræft har spredt sig

De største overskrifter skabte Jason Priestley dog i 2002, da han var ved at miste livet, efter han hamrede sin racerbil ind i en mur med 290 km/t på Kentucky Speedway. Ulykke kostede ham både brækkede knogle og skader i hovedet og på rygsøjlen, og Beverly-fans verden over holdt vejret. Men Jason Priestley kom sig heldigvis igen.

Kilder: The Telegraph, Hollywood Reporter, AP, People, Entertainment Weekley, Los Angeles Times.

LÆS OGSÅ: Denne brystbombe elsker Danmark

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx