Af Lars Dinesen - 07/03-15 09:29

Brasiliens politiske elite fedtes ind i olieskandaleBrasiliens politiske elite fedtes ind i olieskandale

Formændene for begge kongressens kamre og 52 andre toppolitikere undersøges for korruption i milliardklassen.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/leo Correa)

En række af Brasiliens toppolitikere er blevet fedtet ind i en igangværende korruptionsskandale i det statslige olieselskab Petrobras.

Landets højesteret begyndte fredag at efterforske i alt 54 personer, heriblandt 22 kongresmedlemmer og 12 senatorer. Det drejer sig blandt andet om formændene for begge kamre i parlamentet.

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, er ikke en del af undersøgelsen, men alle andre politikere fra regeringskoalitionen med undtagelse af én bliver gransket, oplyser en talsmand fra højesteretten.

Mød 12 stærke kvinder, der kæmper med naturkatastrofer og slaveri
Mød 12 stærke kvinder, der kæmper med naturkatastrofer og slaveri

Øverst på listen står Renan Calheiros, der er formand for Senatet, og Eduardo Cunha, der er formand for deputerkammeret. De er begge medlemmer af partiet PMDB, som efter valget sidste år er præsident Rousseffs vigtigste koalitionspartner.

Skandalen i Petrobras blev kendt for et år siden, da en tidligere direktør fortalte myndighederne om en række uregelmæssigheder i håbet om at slippe med en mild straf.

16-årig risikerer fængsel: Fornærmede præsident
16-årig risikerer fængsel: Fornærmede præsident

De mange toppolitikere anklages for at have taget imod bestikkelse til en samlet værdi af 3,8 milliarder dollar (26 milliarder kroner) over en periode på 10 år i forbindelse med en række oppustede kontrakter mellem Petrobras og lang række andre selskaber.

Dilma Rousseff blev genvalgt som præsident for fire måneder siden, og hendes førsteprioritet er at få sat skub i en økonomi, der stagnerer. Men skandalen i Petrobras kan få alvorlige konsekvenser for regeringen, fordi hun er afhængig af PMDB.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: Danmark vinder årets vigtigste konkurrence

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx