Af Ritzau - 27/10-16 20:18; Opdateret: 27/10-16 21:37

Spaniens fungerende premierminister taber tillidsafstemningSpaniens fungerende premierminister taber tillidsafstemning

Socialisterne i det spanske parlament har ikke tænkt sig at gøre det let for premierminister Mariano Rajoy.

storybild

Når Rajoy formentligt i næste uge danner en mindretalsregering, vil politisk støtte være dog være en mangelvare. Med blot 137 pladser ud af 350 pladser i parlamentet står regeringen over for en stærk opposition. (Billede: Reuters/Sergio Perez)

Spaniens fungerende premierminister, Mariano Rajoys, har torsdag tabt en første tillidsafstemning i parlamentet. Der er planlagt en anden runde lørdag. Det skriver Reuters.

Det er den konservative Mariano Rajoy, der har fået til opgave at forsøge at danne en ny regering og afslutte Spaniens lange politiske krise. Anmodning kommer fra kong Felipe VI.

Spanien kom et skridt nærmere en afslutning på ti måneders politisk lammelse, da de spanske socialister i weekenden sagde god for at acceptere en konservativ regering.

Forventningen er da også, at Rajoy vil vinde den anden afstemning lørdag.

Det betyder dog tydeligvis ikke, at socialisterne har tænkt sig at behandle Rajoy med politiske silkehandsker.

Inden afstemningen torsdag aften i parlamentet i Madrid gik bølgerne højt i forsamlingen.

- Du har ikke vores tillid og heller ikke vores støtte, sagde Antonio Hernando, som er den socialistiske partis (PSOE) talsmand i nationalforsamlingen.

PSOE mener dog alligevel, at det vigtigste er at få afsluttet den fastlåste politiske situation i landet.

Når Rajoy formentligt i næste uge danner en mindretalsregering, vil politisk støtte dog være en mangelvare. Med blot 137 pladser ud af 350 pladser i parlamentet står regeringen over for en stærk opposition.

Landet har i månedsvis været i en politisk krise uden fortilfælde i det moderne Spanien. Krisen har lammet både parlamentet og landets andre politiske institutioner.

Ledende medlemmer af socialistpartiet PSOE stemte ved et møde i Madrid søndag for at tolerere en konservativ regering. Beslutningen blev vedtaget med 139 stemmer for og 96 stemmer imod.

Det ventes nu, at Spanien kan have en regering igen 1. november.

Mødet i PSOE kom i stand, efter at den hidtidige partileder, Pedro Sanchez, trak sig tidligere på måneden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx