Af Ritzau - 29/03-17 21:07

Italien vil sikre asylbørn ved lovItalien vil sikre asylbørn ved lov

Mindre asylansøgere får fremover samme beskyttelse som italienske børn, efter Italien onsdag vedtog ny lov.

storybild

Der er knap 4000 mindreårige blandt de migranter og flygtninge, der siden nytår er kommet alene til Italien, viser Red Barnets opgørelse. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Giovanni Isolino)

Asylbørn, der kommer alene til Italien, vil fremover være sikret bedre beskyttelse, efter at det italienske parlament onsdag vedtog en ny lov.

De mindreårige asylansøgere vil få en personlig værge, og de skal have ret til at gå i skole og få adgang til offentlige sundhedsydelser.

Den nye lov betyder også, at børn, der kommer til Italien uden forældre eller en værge, ikke kan sendes tilbage til hjemlandet eller deporteres til et andet land.

Red Barnet i Italien roser loven, der er den første af sin art i Europa. Organisationen betegner de nye regler som "historiske".

- Denne lov betragter dem først og fremmest som børn. Ikke som udlændinge, migranter, flygtninge eller nogen anden kategori, siger Red Barnets direktør for Italien og Europa, Raffaella Milano.

I 2016 ankom over 25.800 uledsagede børn og unge under 18 år via havet til Italien. Det er mere end dobbelt så mange som året inden.

I år er knap 4000 børn og unge kommet alene til Italien, viser en opgørelse fra Red Barnet.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Dansk hitmager har fået nyt job i...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx