Af - 21/01-14 09:27; Opdateret: 21/01-14 11:59

Fiskere slagter hundredevis af delfinerFiskere slagter hundredevis af delfiner

Den årlige slagtning af delfiner i den berømte japanske Taiji-bugt er begyndt.

storybild

(Arkivfoto) (Billede: Polfoto)

For fire dage siden blev omkring 500 delfiner drevet ind i den japanske Taiji-bugt. for enten at blive solgt eller slagtet.

Her til morgen er slagtningen begyndt. Det skriver CNN.

Den årlige delfin-slagtning er kulminationen på Taijis delfin-jagtsæson. Mange af de lokale fra området ser det som en vigtig tradition.

Afventer sin skæbne: Sjælden albino-delfin fanget
Afventer sin skæbne: Sjælden albino-delfin fanget

Delfin-slagtningen er ikke gået miljøorganisationernes næser forbi. Gruppen 'Sea Shepherd Conservation Society', hvis aktivister kalder sig 'The Cove Guardians', har livestreamet fra bugten. Her kunne man se delfiner, der fanatisk plaskede i vandet i et forsøg på at slippe fri.

Ifølge The Cove Guardians er delfinerne blodige og de er blevet delt i mindre grupper. De har eftersigende ikke fået noget at spise i de fire dage, de har været fanget.

I går udvalgte fiskerne hvilke delfiner, der skal sælges til fangenskab i marineparker og akvarier i Japan og andre lande.

Nu er det slut med flik-flakkende delfin-shows
Nu er det slut med flik-flakkende delfin-shows

USA's ambassadør i Japan, Caroline Kennedy, har tweetet, at hun er 'dybt bekymret' over hvor inhumant det er at fange og slagte delfinerne.

- Jeg forstår hendes tweet som et udtryk for hendes bekymring i denne debat. Der er altid mennesker, der siger, hvad der er rigtigt og forkert, men det vi må vente og se er, om fiskerne jager truede arter eller ej. Det gør de ikke. Vi har tilladelse til at fiske, ligesom USA har, siger Taijis borgmester Kazutaka Sangen.

40-60 lokale fiskere arbejder med net for at inddele delfinerne i grupper.

Turister dræber delfin i jagten på fede feriefotos
Turister dræber delfin i jagten på fede feriefotos

- De strammer nettene. Her vil delfintrænere vælge de smukkeste delfiner, der efterfølgende bliver solgt. Processen er brutal og stressende for dyrene. Nogle af dem dør af skader på grund den hårdhændede behandling, imens andre dør af stress, siger The Cove Guardians, der også fortæller, at vandet i bugten begynder at blive rødt af delfinernes blod.

Dusinvis af fiskere sejler rundt i cirkler for tvinger delfinerne op mod deres både, hvor de bliver fanget i sorte net ved at blive hevet i deres rygfinner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx