Af - 07/01-14 20:00

Australien sætter flåden ind mod flygtningeAustralien sætter flåden ind mod flygtninge

Flådefartøjer tvinger omkring 45 bådflygtninge væk fra Australien og ind i indonesisk farvand. De kunne være druknet, lyder kritikken fra australsk parlamentsmedlem.

storybild

Titusindvis af bådflygtninge har de seneste år forsøgt at nå til Australien med livet som indsats. Menneskesmuglernes både er ofte de rene vrag, og de seneste seks år mener omkrimng 1.000 bådflygtningen af være druknet i forsøget på at nå Australiens kyster. (Billede: AP)

Australiens nye premierminister Tony Abbott har sat flåden ind mod bådflygtninge, der via Indonesien forsøger at bevæge sig ind i australsk farvand. Det skriver The Telegraph. Australske flådefartøjer skal angiveligt have tvunget to både med omkring 45 flygtninge fra Mellemøsten og Nordafika til at sejle på grund på fjerntliggende ø i Indonesien.

Indonesiske kilder siger til The Telegraph, at asylansøgerne blev 'skubbet' tilbage til indonesisk farvand af den australske flåde.

Australien udlover milliondusør for menneskesmuglere
Australien udlover milliondusør for menneskesmuglere

Abbott blev valg i fjor efter en valgkamp, hvor en kompromisløs linje i flygtningepolitikken far hans slagnummer. Han slog sig på på sloganet 'Stop bådene'. Han vil hverken af- eller bekræftes, at flåden nu har været sat ind mod flygtning-både.

128 bådflygtninge reddet: Flød på tømmerflåde
128 bådflygtninge reddet: Flød på tømmerflåde

Forholdet mellem Australien og Indonesien er i forvejen anstrengt, og den seneste hændelse har nu fået Indonesien til at stoppe alt samarbejde med Australien om de tusindvis af bådflygtninge, som hvert år bevæger sig ind i australsk farvand.

Alene de seneste seks år har 50.000 bådflygtninge - hvoraf omkring 1.000 menes at være druknet - forsøgt at komme ind i Australien på både, der ofte ligner flydende vrag.

Vilde flygtninge går amok under oprør på asyl-ø
Vilde flygtninge går amok under oprør på asyl-ø

Også i Australien er der heftig kritik af indsættelsen af flåden. Sarah Hanson-Young, med af parlament for De Grønne, mener at Abbotts hårde linje udsætter flygtninge for livsfare.

- De kunne være druknet. Hvor mange andre både, som vi ikke har hørt om, har været udsat for dette?, siger hun til ABC News.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx