Af Laura Rode Nygaard/Jacob Friberg - 05/06-17 21:13

James skulle bare have en cigaret: Nu er han formentlig terrornattens andet offerJames skulle bare have en cigaret: Nu er han formentlig terrornattens andet offer

De var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

storybild

Foto: DANIEL SORABJI og privat

Natten til mandag kunne man for første gang sætte navn på et af de syv ofre for terrorangrebet i London lørdag aften. 30-årige canadiske Christine Archibald blev terrornattens første offer, da hun gik aftentur på London Bridge med sin forlovede. Nu fortæller en knust britisk kvinde, at hendes bror, James McMullan, formentlig blev det næste.

Indtil den hvide varevogn pløjede gennem menneskemængden på London Bridge klokken 22.08 lørdag aften, havde aftenen været glad for 32-årige James McMullan fra East London. Han var i byen med gutterne, og de havde drukket øl på Barrowboy and Banker pub på Borough High Street i forlængelse af London Bridge.

Gruppen havde besluttet sig for at tage videre, så James McMullan smuttede lige ud på gaden for at få sig en cigaret, mens vennerne fik drukket de sidste bundsjatter inde på pubben.

Her var klokken klokken 22.08.

Foto: CHRIS J RATCLIFFE

Man har ikke officielt fundet James McMullans lig, men hans kreditkort blev fundet på et af de uidentificerede ofre. Tirsdag skal en retsmediciner endeligt afgøre, om politi og de knuste pårørende har ret i deres bange anelser.

Mandag kæmpede James McMullan søster Melissa McMullan forgæves mod tårerne, da hun til Sky News fortalte:

. Vi vil gerne takke redningsfolkene, som gjorde deres ypperste for at beskytte Londons indbyggere mod disse afsporede og bedragerriske individer.

Hun understreger, at selvom smerten nok aldrig vil fortage sig, så er det vigtigt, at alle går videre ud i livet, som om intet var hændt.

- Husk, at had er tilflugtsstedet for snæversynede individer og kun vil avle endnu mere. Det er ikke en sag, vi vil forfølge trods vores tab, siger hun med skælvende stemme.

Foto: CHRIS J RATCLIFFE

32-årige James McMullan er det andet offentliggjorte navn fra rædselsnatten. Natten til mandag blev det bekræftet, at en 30-årig turist var blandt ofrene.

Canadiske Christine Archibald gik lørdag aften på London Bridge med sin forlovede, Tyler Ferguson. Han var på forretningsrejse i London, og hun var rejst fra Holland til den britiske hovedstad for at være sammen med ham i weekenden. Det var hendes første tur til London, men kæresten kendte byen og viste hende rundt.

Samuelsen vil sætte hårdt mod hårdt mod terror
Samuelsen vil sætte hårdt mod hårdt mod terror

Tyler Ferguson gik et par skridt foran sin forlovede på London Bridge, da Christine Archibald blev ramt af en hvid varevogn omkring kl. 22. Varevognen var med en hastighed på omkring 80 kilometer i timen pludseligt drejet ind på fortovet og påkørte fodgængere som led i første del af et terrorangreb, der kostede syv livet og sårede 48.

Tyler Ferguson var selv uskadt og gjorde nu alt for at redde sin kæreste. Førstehjælp og hjertemassage. Men det var forgæves. 30-årige Christine Archibald udåndede på London Bridge.

- Han holdt hende og så hende dø i sine arme, fortæller søsteren Cassie Ferguson Row til den canadiske tv-station CBC. Nu er Mark Ferguson fuldstændig knust.

- At høre hans smertefulde hulken i telefonen, mens han er alene og prøver at håndtere det her – det ødelægger mig, skrev Cassie Ferguson Row på Facebook.

Christine Archibald. Foto: HANDOUT

Christine Archibald, som blev kaldt Chrissy, var fra British Columbia i Canada. Før hun forlod landet til fordel for Europa, arbejdede hun med hjemløse på et herberg, fortæller hendes familie i en udtalelse til pressen.

- Hun havde plads til alle i sit hjerte og havde en stærk tro på, at alle mennesker skal værdsættes og respekteres. Denne tro udlevede hun i sit arbejde med hjemløse, fortæller familien.

May indkalder til krisemøde efter angreb i London
May indkalder til krisemøde efter angreb i London

Hun rejste til Europa for at slå sig ned i den hollandske by Den Haag med sin kæreste. Kort efter friede Tyler Ferguson, og hun sagde ja. De nåede at bo i Holland i otte måneder.

- De var vanvittigt forelskede og havde store planer for fremtiden,« siger broren Mark Ferguson til tv-kanalen CBC.

Ifølge den britiske premierminister Theresa May kommer ofrene for terrorangrebet fra en række lande.

- Dette var et angreb på London og Storbritannien, men det var også et angreb på den frie verden,« sagde hun mandag.

Den canadiske premierminister Justin Trudeau har fortalt, at han blev knust af at høre, der var en canadier blandt dødsfaldene.

- Vi sørger med de familier og venner til dem, der har mistet deres kære og ønsker alle de sårede en hurtig og fuldkommen bedring.

Foto: CHRIS J RATCLIFFE

LÆS OGSÅ: Tidligere PET-chef: Festivaler evakueres hurtigere

LÆS OGSÅ: Tusinder prøver at lyve sig til gratis Ariana Grande-billetter efter terror

LÆS OGSÅ: Kina lægger an til storslået samarbejde med EU efter topmøde

LÆS OGSÅ: Trump beder Højesteret om at genindføre indrejseforbud

LÆS OGSÅ: Uenighed om forvaring i Kundbysag skal prøves ved landsret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx