Af - 11/02-14 14:21; Opdateret: 11/02-14 14:34

Skydes eller gasses? New York udrydder 2.200 'sindssyge' svanerSkydes eller gasses? New York udrydder 2.200 'sindssyge' svaner

Den amerikanske delstat New York vil slå 2.000 knopsvaner ihjel, fordi de gør livet surt for fisk og vandfugle.

storybild

Det er svaner som denne, New York nu har fået nok af. (Billede: Polfoto/AP)

Godt nok er de smukke og betragtes af mange som et romantisk symbol, men de ødelægger naturen og skal derfor udslettes.

Sådan lyder logikken i den amerikanske deltat New York, der vil slå stort set alle statens 2.200 knopsvaner ihjel. Det skal ske enten ved at skyde dem eller ved at fange og gasse dem, skriver New York Times.

- Jeg vidste godt, at der ville være en masse mennesker, der passioneret forsvarer svanerne, men vi kan ikke basere vores politik på fuglens skønhed, når den har så negative konsekvenser, forklarer Bryan Swift, der er statens specialist i vandfugle.

22-årig dræbte svane: 'Folk finder på de ondeste ting'
22-årig dræbte svane: 'Folk finder på de ondeste ting'

Han henviser til, at svanerne gør livet surt for ænder og gæs ved at ødelægge de undervandsplanter, de lever af, men det er også et problem, at svanerne angriber både vandfugle og mennesker, skriver avisen.

Leonora Daniel fra den lokale dyrelivsorganisation Great South Bay Audubon Society husker selv, hvordan hun på en kanotur med sin mand og søn kom i slagsmål med en svane og måtte bekæmpe den med en pagaj:

- Den hvæsede som en sindssyg og forsøgte at komme ned i kanoen til os, siger hun.

Svane passerede vej: Fire i færdselsulykke
Svane passerede vej: Fire i færdselsulykke

Knopsvanen kom til USA fra Europa i slutningen af 1800-tallet og vil nu blive karakteriseret som en 'forbudt indtrængende art' og derfor udryddet. Den endelige plan for udslettelsen forventes at ligge klar senere i år.

For at imødekomme kritikerne vil staten dog tillade private at lade svanerne leve videre på deres egen grund, så længe de sørger for, at fuglene ikke forlader området – for eksempel ved at klippe vingerne – og undgå, at der udruges æg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Lille studie: Kvinder kan få orgasmen...
bt.dk
To personer anholdt efter biljagt
bt.dk
Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx