Af Berit Hartung - 09/09-17 17:38; Opdateret: 09/09-17 18:26

H&M får høvl: 'Jeres plussize-modeller er jo ikke tykke'H&M får høvl: 'Jeres plussize-modeller er jo ikke tykke'

I Sverige boykotter tusindvis af kvinder tøjkæde Hennes og Mauritz på grund af reklamebilleder med tøj til overvægtige kvinder.

storybild

(Billede: H&M)

Tøj i såkaldt plus size er kjoler, bukser eller trøjer til kvinder, der er lidt rundere end gennemsnittet. Sådan tænker de fleste af os sikkert, men ikke hos H&M i Sverige.

I hvert fald får den svenske tøjgigant i øjeblikket drøje hug i sit hjemland for en række billeder, der skal sælge kædens tøj til store kvinder.

Mange af modellerne er nemlig ikke tykke, men snarere det, de fleste vil betegne som normalvægtige.

Det har fået kunder til at beskylde H&M for at give piger og kvinder et forkert og forkvaklet kropsideal.

Facebook-gruppen Annonsrådet har set nærmere på tøjkoncernens plus size-kollektion, og nu retter de en hård kritik af kampagnens modeller. Gruppen er også utilfredse med, at koncernen kun laver plus size-tøj til damer og ikke til herrer.

H&M har givet et svar på kritikken, som kritikerne er alt andet end tilfredse med.

»Man havde ventet at høre, at de forstår, hvad vi siger, og at de vil kigge på det, men i stedet afviser de fuldstændig vores kritik,« siger Annonsrådets grundlægger, Amanda Oxell, til den svenske avis Aftonbladet.

Facebook-gruppen opfordrer derfor kunderne til at boykotte kæden. En opfordring, som næsten 5000 kvinder har erklæret sig enige i på Facebook.

»Vi vil ikke handle i H&M, før de fjerner billederne af de modeller og erstatter dem med andre, som faktisk ser ud til at tilhøre målgruppen, som kollektionen henvender sig til,« siger Amanda Oxell.

Aftonbladet har henvendt sig til H&M, som svarer på samme måde, som de har svaret de vrede kunder:

»I H&M+-sortimentet arbejder vi med mange forskellige modeller for at vise en bred vifte og inspirere vores kunder til vores nyeste mode. Alle modellerne, vi bruger, ligger inden for konceptets størelse, dvs. størrelse 44-58,« siger pressetalsmand for tøjkæden i Sverige, Petra Buchinger.

Hun forklarer desuden, at kvinder efterspørger konceptet plus size, mens der i herreafdelingen er størrelse op til XXL.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Politiet: 21-årig dykker er fundet død
bt.dk
Han står bag USA's mest omtalte bog:...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx