Af - 15/04-16 18:03

Chloe blev sendt hjem fra skole - hun raser over årsagenChloe blev sendt hjem fra skole - hun raser over årsagen

Knælange nederdele og løse bukser. Sådan lyder tøjpolitikken på en engelsk skole, der i mandags sendte 29 elever hjem på grund af deres tøj. Forældre og elever er uforstående.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik videre til næste billede for at se den nederdel, hun i to år har gået med, og som betød, at hun i mandags blev sendt hjem. Nederdelens længde var for kort, og det betød, at hun i mandags blev sendt hjem fra skole, da hun skulle til at gå ind på skolens område. Skolen har fra i mandags nemlig valgt at håndhæve skolens retningslinjer, der går på, at nederdele skal være knælange. Chloe Hirst fortæller, at hun fortiden skriver opgave på skolen, og at hun derfor dårligt har tid til at holde tvungent fri fra skolearbejdet. - Vi hører altid, at vi ikke laver nok skolearbejde, og alligevel sender lærerne os hjem, siger hun til The Huffington Post Ifølge skolens rektor har forældrene ingen grund til at klage over skolens hjemsending. Forældrene var blevet advaret fortæller rektoren. Chloe Hirst fortæller, at hun ikke engang nåede forbi porten, før hun blev sendt hjem: - Jeg var på vej til skole, og der stod omkring 20 lærer ved indgangen. Jeg gik forbi fire af dem, og ingen af dem sagde noget, fortæller Chloe Hirst til The Huffington Post, der blev sendt hjem af den femte lærer. Skolens rektor fortæller, at de ikke kun vil fortsætte med at håndhæve skolens retningslinjer for elevernes påklædning: - Faktisk vil vi gennemføre yderligere kontrol med elevernes skoleuniform, og hvis det bliver nødvendigt, sender vi eleverne hjem, siger Tracey Jones til The Huffington Post. Blandt forældre og lærere er der uenighed om, hvor mange elever, der i mandags blev sendt hjem fra skole på grund af deres påklædning. Lærerne hævder, der er tale om 29 elever, mens forældrene mener, 70 elever blev afvist.

Chloe Hirst blev sendt hjem fra skole, fordi hendes nederdel var for kort.

Vold i skolegården, intensiv mobning eller manglende respekt overfor lærerne. Det plejer at være årsagerne til, at elever bliver sendt hjem fra skole.

Men da 16-årige Chloe Hirst i mandags blev sendt hjem fra skole, var det på grund af hendes tøj.

Lærerne mente, at hendes nederdel var for kort, skriver The Huffington Post.

Teenager smidt hjem fra skole på grund af denne frisure
Teenager smidt hjem fra skole på grund af denne frisure

- Jeg synes, det er latterligt. Jeg er gået i den samme nederdel i to år, og jeg er aldrig før blevet sendt hjem, siger Chloe Hirst fra Bletchley i Storbritannien til The Huffington Post.

Hun nåede faktisk ikke engang ind på skolens område, før en lærer pegede hende ud og sendte hende hjem. Det samme skete for 29 kvindelige elever.

Ligeglad med haters: Her danser højgravide Cleo poledance
Ligeglad med haters: Her danser højgravide Cleo poledance

Lærerne havde angiveligt sendt et brev ud til elever og forældre om, at de om mandagen ville håndhæve skolens tøjpolitik. Deres argument er, at de vil beskytte de kvindelige elever.

- Eleverne skal se ærbare og anstændige ud, og ikke fremtræde for overseksualiseret ved at gå i for tætsiddende bukser og korte nederdele, siger Tracey Jones, der er skolens rektor til The Huffington Post og tilføjer:

Det sidste vi ønsker er at drengene lurer op under pigernes nederdele, når de går op ad trappen.

Fræk Medina ved Zulu Awards: Laver en Nikita Klæstrup
Fræk Medina ved Zulu Awards: Laver en Nikita Klæstrup

Men det argument forstår Chloe Hirst slet ikke.

- Drengene har ikke fået noget besvær ud af det her, de er så sexcistiske omkring det. Jeg synes, det er frastødende, at de beder pigerne om at "klæde sig anstændigt", siger hun til The Huffington Post.

20-årig kongelig på udfordrende coverbillede
20-årig kongelig på udfordrende coverbillede

Både elever og forældre har klaget over skolens beslutning, men skolen står fast på, at elever med for udfordrende tøj vil blive sendt hjem. De henviser til, at skolens regler dikterer, at nederdele skal være knælange, og at bukserne skal sidde løst.

Chloe Hirsts far er ligesom hans datter uforstående over for skolens beslutning.

Jeg kan ikke se, hvad der er problemet. Hvorfor sender de hende hjem nu, hvor hun har gået i den samme nederdel i så lang tid?
Sådan lyder det spørgende fra 41-årige Jay Hirst til The Huffington Post og tilføjer:

- Jeg kan måske forstå beslutningen, hvis en pige gik med en kort, kort nederdel, men det her er åndssvagt, siger han til The Huffington Post.

TV: 10 frække Tindersamtaler
TV: 10 frække Tindersamtaler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx