Af - 24/06-16 15:00

Nyfødt orangutang reddet af danske dyrehelteNyfødt orangutang reddet af danske dyrehelte

En lille nyfødt orangutang er blevet reddet fra en tragisk skæbne som kæledyr af den danske organisation Red Orangutangen.

Bildstrecke im Grossformat »

En to uger gammel orangutang blev lørdag reddet fra en grusom skæbne i en landsby i den centrale del af øen Borneo i Asien.

Vi fandt den i en lille hytte, hvor den var indespærret i et lille bur på 1,5 x 1,5 meter. Her lå den helt kvæstet og reagerede slet ikke på, vi kom.

Det fortæller Claus Staunstrup Nilsson, der er direktør hos Red Orangutangen, der finansierer verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger, Nyaru Menteng.

Den sårede orangutang på kun 1.7 kilo fik med det samme lægehjælp og mælk, da den var meget underernæret.

- I begyndelsen troede vi, at den var to måneder gammel, fordi den var så underernæret. Det er meget usædvanligt, at en orangutang forlader dens mor, så de der har taget den til fange må have skudt moderen, siger Claus Staunstrup Nilsson.

Sødt: Ammende mor i følelsesladet møde med to orangutanger
Sødt: Ammende mor i følelsesladet møde med to orangutanger

Han fortæller, at de lige nu har 700 orangutanger på rehabiliteringscenteret, og at de hvert år får mere end 50 orangutanger ind, som er reddet fra at blive kæledyr.

- De ser jo søde ud sådan nogle orangutanger, så folk vil gerne have dem som kæledyr, forklarer Claus Staunstrup Nilsson.

Han fortæller desuden, hvilken forfærdelig skæbne den unge orangutang havde fået, hvis ikke den var blevet reddet.

Den havde ikke overlevet så lang tid, hvis vi ikke var kommet, men hvis den gjorde, var den blevet solgt videre for 50 dollar (300 kroner), hvilket er ret mange penge for folk dernede. Og så var den blevet smuglet ud af landet til Mellemøsten eller Thailand, hvor den var blevet en rig oliesheiks kæledyr.

Akvarium stopper al import af vilde hvaler
Akvarium stopper al import af vilde hvaler

Orangutanger der bliver taget som kæledyr, bliver dybt traumatiseret, forklarer Claus Staunstrup Nilsson. En voksen orangutang har en intelligens som et fire til fem årigt barn, så de kan registrere alt, hvad der sker rundt om den.

- Vi har mange orangutanger på vores centre, der aldrig kommer til at blive genudsat igen, fordi de har siddet for lang tid i deres bur. De kan ikke rigtig bevæge deres arme og fingre længere, fordi de har siddet i små rum, lyder det fra direktøren.

Disney vil skilte om fare efter alligatorangreb på toårig
Disney vil skilte om fare efter alligatorangreb på toårig

Heldigvis ser det ud til, at den to uger gamle orangutangunge, der har fået navnet Bumi (som på indonesisk betyder Jord), overlever.

- Den har det godt, og den ser ud til at komme sig. Den tager godt imod behandlingen, så vi tror den nok skal overleve til at blive sat fri i naturen om seks til otte år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx