14/10-14 21:54

WHO: To vestafrikanske lande kan snart være ebola-frieWHO: To vestafrikanske lande kan snart være ebola-frie

Nigeria og Senegal ser ud til at blive erklæret ebola-fri inden for de nærmeste dage.

Inden for den næste uge kan de vestafrikanske lande Nigeria og Senegal blive erklæret ebola-frie, efter at der ikke er blevet konstateret nogen nye tilfælde af den frygtede sygdom de seneste 42 dage. Det oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO.

- Hvis den nuværende overvågning fortsætter, og der ikke bliver opdaget nogle nye tilfælde, vil WHO erklære ebola-udbruddet i Senegal for at være slut den 17. oktober. For Nigeria er datoen 20. oktober, skriver WHO i en erklæring.

I Nigeria er otte mennesker døde af den dødbringende sygdom, mens kun én patient i Senegal er blevet smittet med sygdommen, og han overlevede.

WHO vurderer, at 42 dage er et tilstrækkeligt bevis for, at udbruddet er overstået, da det er dobbelt så langt tid som ebolas maksimale inkubationstid.

Ebola-epidemien i de vestafrikanske lande Sierra Leone, Guinea og Liberia ser dog ud til at fortsætte, selv om antallet af smittede i de områder, der er værst ramt, ser ud til at være aftagende.

Således kunne WHO tirsdag berette, at antallet af dødsfald under ebola-udbruddet er steget til 4447 ud af i alt 8914 smittede. Samtidig ser ebola-epidemien ud til at sprede sig i geografisk omfang i Sierra Leone, Guinea og Liberia.

Ebola-udbruddet i Vestafrika er det værste i historien, siden sygdommen blev opdaget i 1976.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk milliardærfamilie med nære...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx