Af Ritzau - 21/05-16 12:35

Fuld indenrigsminister fyret i TanzaniaFuld indenrigsminister fyret i Tanzania

Indenrigsminister Charles Kitwanga mødte beruset op i Tanzanias parlament. Nu er han afskediget.

storybild

Tanzanias præsident, John Pombe Magufuli, blev valgt på løfter om at stramme op på regeringsførelsen. Det indebærer blandt andet, at ministrene er ædru, når de er på arbejde. I december aflyste han festlighederne på nationaldagen og indførte i stedet en national oprydningsdag. På billedet giver han selv en hånd med oprydningen. (Billede: Scanpix/Daniel Hayduk)

Tanzanias præsident har afskediget sin indenrigsminister, efter at ministeren mødte beruset op i parlamentet for at svare på spørgsmål.

Det meddeler præsident John Magufuli.

Præsidenten kom til magten i november, og han lovede da, at han agter at rydde op i korruption og ineffektivitet i regeringsførelsen.

Han har tidligere fyret højtstående embedsmænd for korruption og har skåret ned på det, han regner for spild af penge, herunder julekort.

Den nu fyrede indenrigsminister hedder Charles Kitwanga, og han er den første minister, der er fyret i den nuværende regering.

Iagttagere siger, at de er overrasket over fyringen, da Kitwanga ellers regnes for at stå præsidenten nær.

I præsidentens erklæring hedder det lige ud, at indenrigsministeren mødte beruset op i parlamentet og svarede på spørgsmål under indflydelse af alkohol. Det er ikke klart, hvornår det skete.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx