Af - 03/09-13 22:22

Modige borgere saboterede røveriModige borgere saboterede røveri

Udtrykket "people power" kom til sin ret, da en flok handlende blandede sig i et igangværende røveri.

storybild

På dette overvågningsbillede kan man se, hvordan røverne kommer ud til en væltet motorcykel. (Billede: Lincolnshire Politi)

To røvere blev i den grad sat på plads, da de forsøgte at røve en juvelerforretning i den engelske by Louth, Lincolnshire.

Bevæbnede med en hammer og en køkkenkniv røvede de to briter forretningen, men der ventede dem et chok, da tilfældigt forbipasserende valgte at blande sig.

LÆS OGSÅ: Mænd inviteret på blind date for at blive røvet

Tre borgere tænkte hurtigt. Mens to af dem holdt vagt ved indgangen til butikken sparkede den tredje til røvernes flugtmotorcykel, så den væltede, hvorefter han stjal nøglerne.

Det fik de to røvere til at dele sig i to. Mens den ene flygtede mod en lokal skole, stoppede den anden en ældre mand i bil og bad ham aflevere bil og nøgler.

Det nægtede den ældre mand, og selv da han blev snittet i hovedet med køkkenkniven var han urokkelig. Den bevæbnede røver blev derefter overmandet og tilbageholdt af kvikke borgere.

- De blev godt og grundigt hængt til tørre og var nødt til at flygte til fods, konstaterede anklageren i retten.

LÆS OGSÅ: Mand skyder røvere, der kidnappede ham og konen

I mellemtiden havde røver nummer to søgt tilflugt på en nærliggende skole, hvor han stødte på en lærer, der ligesom manden i bilen, nægtede at lade sig kue.

- Han blev bedt om at forlade skolen af en lærer, der alarmerede politiet, og han blev fanget, da han ville møde en medsammensvoren, forklarede anklageren i retten.

Her forklarede læreren, hvordan han oplevede dramaet.

- Jeg bad ham forlade vores skole, og det eneste han sagde var, at politiet var efter ham. Mine tanker gik på de 400 børn og 30 ansatte inden for. Han løb derefter rundt om et hjørne, sprang over nabohegnet og løb igennem folks haver, sagde læreren.

Røveriet og folkets modstand blev fanget af kameraovervågning, så der var ikke meget at gøre for de to tiltalte, da sagen kom for retten. De to mænd - der begge tidligere er dømt for kriminalitet - blev idømt henholdsvis fire og seks års fængsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Netop frigivet: Helt nye...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Kent Nielsen anede ikke, at han ville...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx