Af - 14/10-16 20:02

Klovn opsøgte børn på skole og truede dem på livetKlovn opsøgte børn på skole og truede dem på livet

Den besynderlige klovne-trend skaber reel skræk og rædsel i en svensk kommune, hvor en klovn har truet børnene på en skole.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

På den anden side af Øresund er man i disse dage - i lige så høj grad som herhjemme - vidne til ubehagelige episoder, hvor klovne skræmmer folk fra vid og sans.

Og særligt i et tilfælde er det gået så vidt, at en klovn har truet børnene på en skole.

Skræmmende klovne-trend får musiker til at skifte navn
Skræmmende klovne-trend får musiker til at skifte navn

Det skriver det svenske medie 24Nybro.

Episoden udspillede sig under fredagen, hvor en klovn pludselig dukkede op på en lokal skole og hang små sedler med dødstrusler op.

- Eleverne er oprevne. Mange stod og græd i skolegården. De er inderligt bange, siger skolens rektor, Malin Westergren.

Alt om klovne-angrebene: Så farligt er det
Alt om klovne-angrebene: Så farligt er det

Hos ordensmagten ser man med stort alvor på sagen:

- Det er fuldstændig vanvittigt det her. Nu har vi tænkt os at gå til bunds i sagen, siger Mikael Sjöström fra lokalpolitiet i Nybro.

Psykolog: Derfor er du bange for klovne
Psykolog: Derfor er du bange for klovne

Sagen fra Nybro, som ligger i det sydøstlige Sverige, er ikke den eneste øst for Øresund. Tidligere fredag kom der meldinger om, at en mand nær Göteborg natten mellem torsdag og fredag var blevet stukket ned af en klovn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx