Af Julie Laurs Bundgaard - 18/07-17 22:14

Kvinde lagt for had i Saudi Arabien, fordi hun bar kort nederdelKvinde lagt for had i Saudi Arabien, fordi hun bar kort nederdel

Det er ikke just bemærkelsesværdigt at se en kvinde i kort nederdel på en varm sommerdag. Ikke desto mindre er en model blevet ekstremt upopulær, efter hun lagde en video af sig selv i netop den påklædning op på det sociale medie snapchat.

storybild

Moelfoto: Iris

Det skriver BBC.

Kvinden, som er model og går under navnet 'Khulood', delte en ved første øjenkast uskyldig video af sig selv, der går igennem et historisk fort i byen Ushayqir i Saudi Arabien. Optagelserne har sidenhen skabt stor debat på de sociale medier, hvor flere mener, at kvinden burde arresteres.

Hvorfor? Jo, på optagelserne er 'Khulood' blot iført nederdel og T-shirt - en påklædning som er i strid med landets love, der dikterer, at kvinder ikke må vise sig i offentligheden iført kort nederdel eller med bare arme.

Se videoen her:


Saudi Arabiens lovgivning dikterer, at kvinder skal bære løse, gulvlange klæder ved navn 'abayas' i offentligheden, samt tørklæde hvis de er muslimer. De har også forbud mod at køre bil eller opholde sig alene med mænd, som de ikke er familie med.

Fordi 'Khulood's påklædning er i strid med landets lovgivning, er myndighederne i Saudi Arabien lige nu ved at undersøge sagen nærmere.

Én af grundende til, at videoen af 'Khulood' har mødt så meget kritik, kan meget vel være, at den er filmet i Ushayqir, som ligger cirka 155 kilometer nord fra Saudi Arabiens hovedstad Riyadh - et område som er et af de mest konservative i Saudi Arabien. Det var her at grundlæggeren af Wahhabismen, der er en stringent udgave af Sunni islam, blev født i slutningen af 1800-tallet.

Videoen er blevet heftigt debatteret blandt saudi arabere på Twitter - hvor nogle mener at Khulood burde straffes, mens andre mener, at hun burde have lov til at gå i det tøj, hun har lyst til.

En bruger skriver blandt andet, at Haia (religiøst politi) burde tilkaldes. Andre understreger, at de mener, man bør overholde de love, der gør sig gældende i det land, man befinder sig i.

'I Frankrig er det forbudt at bære niqab, og kvinder får bøder, hvis de alligevel gør det. I Saudi Arabien er det en del af landets love at bære abayas og løse klæder,' skriver en bruger.

Andre forsvarer 'Khulood' og roser hende for hendes mod.

'Hvis hun var udlænding, ville folk synge højt om hendes skønne talje og hendes fortryllende øjne... Men fordi hun er fra Saudi, vil de have hende arresteret,' skriver Fatima al-Issa.

Myndighederne i Ushayqir gjort guvernøren samt politiet i provinsen opmærksomme på sagen i håb om, at de skrider til handling.

Ifølge BBC har politiet i Saudi Arabien nu fundet og tilbageholdt kvinden, der optræder på videoen.

Kvinden, som er blevet afhørt af politiet i Riyadh, har angiveligt udtalt, at videoen blev offentliggjort uden hendes samtykke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Offentligheden havde ingen adgang:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx