Af - 29/05-14 14:08

Elever blev censureret i gymnasie-årsbogen i amerikansk mormon-statElever blev censureret i gymnasie-årsbogen i amerikansk mormon-stat

En række elever på Wasatch High School i Utah, USA, tabte kæben, da de så billederne af sig selv i den årlige skole-fotobog.

storybild

En række elever på Wasatch High School i Utah, USA, tabte kæben, da de så billederne af sig selv i den årlige skole-fotobog. Her ses det originale billede til venstre, imens det til højre har fået skoleledelsens 'kærlige' behandling. (Billede: Youtube / Fox News)

Billederne var nemlig langt fra et spejlbillede af virkeligheden, eller hvordan de havde set ud den pågældende dag, billedet blev taget.

Skole-ledelsen på Wasatch High School havde, uden at informere eleverne om det, retoucheret flere af billederne, fordi de syntes, at de var af stødende karakter.

Det skriver Fox News.

Wasatch High School, som ligger i den stærkt religiøse mormon-stat Utah, hvor man er kendt for at prædike en puritansk livsførelse, har efterfølgende været ude med en undskyldning til de elever, som har været ofre for censureringen.

Medina indfører censur på Facebook
Medina indfører censur på Facebook

Biograf stopper valgvideo efter massive klager
Biograf stopper valgvideo efter massive klager

Det var nemlig ikke alle, der fik deres bare arme tildækket eller deres top gjort mindre nedringet.

- Jeg føler, at de lagde alle navnene ned i en hat og trak lod, siger en af eleverne på Wasatch High School, Sophomore Rachel Russel.

LÆS OGSÅ: Biograf stopper valgvideo efter massive klager

Hun er ligesom flere andre elever rasende over, hvad skolen har gjort.

- Der var masser af piger, der havde tank tops på, og halvdelen af dem blev censureret, imens den anden halvdel ikke gjorde, lyder det fra Sophomore Rachel Russel.

Dansk diplomat ville have YouTube-censur
Dansk diplomat ville have YouTube-censur

Klæde sig passende i fremtiden
Undskyldningen til trods mener skolens lærere, at de havde informeret eleverne om, at der kunne være risiko for censur, hvis man ikke klædte sig anstændigt.

- Vi undskylder kun i den forstand, at vi prøver på at være mere konsistente i forhold til, hvordan vi kan hjælpe børnene til at forberede sig på, hvordan de skal klæde sig passende i fremtiden, siger distriksleder på Wasatch County School, Terry E.

Du kan se Fox News indslag om sagen her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Så gode venner er...
bt.dk
Patrick Nielsen klar til vildt...
bt.dk
Nanna Mia afslører: Derfor stoppede...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx