18/11-15 16:28; Opdateret: 18/11-15 16:44

IS: Der var et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-SheikhIS: Der var et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh

Islamisk Stat siger i den militante bevægelses eget magasin Dabiq, at der var et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh, skriver Reuters.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) hævder, at den fandt et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh i den egyptiske Sinai-ørken. Det hul gjorde det muligt at terrorsprænge det russiske passagerfly, der den 31. oktober styrtede ned.

Flyet forsvandt fra radaren efter godt 20 minutters flyvning, og alle 224 om bord blev dræbt. De russiske myndigheder har erklæret, at det blev sprængt i luften.

Ifølge onlinemagasinet Dabiq, som IS står bag, var bomben skjult i en dåsesodavand.

Magasinet viser et foto af en Schweppes og det, der ligner en detonator. Der er desuden fotos af pas, som tilhører døde russere, og som skal være indsamlet af IS-folk.

Videre hedder det i magasinet, at IS egentlig havde planlagt at ville ramme et fly fra et af landene i den amerikansk-anførte koalition, der angriber IS fra luften i Irak og Syrien.

Men ifølge magasinet ændrede IS planer, da Rusland i slutningen af september begyndte sin luftkampagne i Syrien, hvor det russiske luftvåben angriber fjender af det syriske regime under ledelse af præsident Bashar al-Assad.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx