Af - 18/03-15 06:10

Ikea siger nej: Vil stoppe populær leg i varehuseIkea siger nej: Vil stoppe populær leg i varehuse

På Facebook havde over 60.000 hollændere sagt 'ja' til at gemme sig under saml-selv-møblerne. Men nu siger Ikea 'nej', og det gør de også i Danmark.

storybild

Sådan så det ud, da der i 2010 var gemmeleg i de danske Ikea-varehuse. Det kommer der nok ikke igen. (Billede: Polfoto/Christensen Mathias)

Ikea må være verdens bedste sted til en omgang gemmeleg. Der er skabe, skuffer, senge, sofaer og meget mere fordelt ud over flere tusinde kvadratmeter. Alle børn og barnlige sjæle vil hurtigt kunne få en dag til at gå med at forsvinde i et af deres enorme varehuse.

Og det var lige netop planen i Holland, hvor der var arrangeret gemmeleg i flere af Ikea's varehuse. 19.000 havde på Facebook tilmeldt sig gemmeleg i Amsterdams Ikea-varehus, mens 12.000 var klar i Utrecht, og hele 32.000 havde sagt ja i Eindhoven.

Men de mange hollændere nåede aldrig at kravle ned under madrasserne eller ind i skabene. Ikea har nemlig stoppet de mange tusinders plan om at gemme sig i deres varehus. Den store menneskemængde vil nemlig være for svær at holde styr på, siger Ikea's talskvinde til Bloomberg.

- Vi er nødt til at være sikre på, at alle mennesker i vores varehuse har det godt og føler sig sikre, og det er svært, hvis vi ikke en gang ved, hvor de er, siger Martina Smedberg.

IKEA klar med møbel, der løser smartphone-problem nummer 1
IKEA klar med møbel, der løser smartphone-problem nummer 1

I Danmark skal man heller ikke regne med, at man kan tage en tur i Ikea og lege gemmeleg. Tina Lindharth, der er kommunikationsansvarlig for den danske del af virksomheden, fortæller til metroxpress, at Ikea pænt siger nej, når folk henvender sig og spørger om gemmeleg eller lignende.

- Vi siger nej af hensyn til de andre kunder, der handler i varehusene. Vi ønsker, at de har en behagelig oplevelse og ikke bliver forstyrret af folk, der for eksempel leger gemmeleg, siger Tina Lindharth.

Når barnlige sjæle spørger Ikea om lov til at gemme sig i deres varehuse, foregår kontakten gennem Tina Lindharth, og hun fortæller, at der var to henvendelser i sommeren 2014, og at det ellers er meget sjældent, at folk spørger om det.

Ikeas priser fornærmer sydkoreanerne
Ikeas priser fornærmer sydkoreanerne

Men der har faktisk været gemmeleg i de danske Ikea-varehuse. Tilbage i 2010 kunne man lege med i både Odense, Aarhus, Aalborg og Gentofte.

Flere tusinde havde tilmeldt sig de forskellige events på Facebook, men så mange kom der aldrig. I Aarhus var der kun 70-80 mennesker, mens Gentofte toppede med mellem 200 og 250.

Dengang gav Ikea de legeglade personer lov til at dække sig med puder og hoppe ind bagved badeforhæng, men der var det også først i sidste øjeblik, at Ikea fandt ud af, at der var blevet arrangeret gemmelege.

GRAFIK: Dit hotelværelse er en bakteriebombe
GRAFIK: Dit hotelværelse er en bakteriebombe

I 2014 gav Ikea i Belgien en 29-årig kvinde lov til at arrangere gemmeleg i deres outlet-butik i Antwerpen. Hun havde lavet en liste med 30 ting, hun skulle nå, inden hendes 30-års fødselsdag, og det skulle ikke være Ikea, der stoppede hende fra at nå det mål.

Der dukkede omkring 500 mennesker op til gemmelegen, og det skulle altså være det, der havde fået hollænderne til at arrangere det samme. Desværre for dem har Ikea nu sagt stop.

Personerne bag gemmelegen i Ikea i Eindhoven leder nu efter et andet sted at være, og indtil videre fortæller deres invitation på Facebook, at det vil foregå på en hemmelig lokation.

Terror-ugle hærger hollandsk by: Går efter svagelige
Terror-ugle hærger hollandsk by: Går efter svagelige


Danmark scorer digital topkarakter i EU
Danmark scorer digital topkarakter i EU

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx