20/12-17 06:09

FN-ambassadør advarer mod at stemme imod USA i Jerusalem-sagFN-ambassadør advarer mod at stemme imod USA i Jerusalem-sag

FN-ambassadør Nikki Haley vil fortælle præsident Trump, hvem der stemmer mod USA's Jerusalem-politik i FN.

storybild

FN-ambassadør Nikki Haley siger, at hun vil aflevere navnene på de lande, der stemmer for resolutionen, til præsident Donald Trump. Scanpix/Kena Betancur

New York City. Den amerikanske FN-ambassadør, Nikki Haley, advarer lande, der har tænkt sig at støtte en resolution i FN's Generalforsamling, som tager afstand fra USA's ønske om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Haley siger, at hun vil aflevere navnene på de lande, der stemmer for resolutionen, til præsident Donald Trump.

- Præsidenten vil følge afstemningen tæt. Han har bedt mig vende tilbage med navne på de lande, der stemmer imod os, skriver Haley i et brev, som nyhedsbureauet AFP har set.

- Vi vil notere os alle stemmer på dette område, står der ifølge AFP i brevet, der er sendt til adskillige FN-ambassadører.

USA benyttede mandag sin vetoret i FN's Sikkerhedsråd, hvor landet bremsede en resolution, der opfordrede til, at præsident Donald Trump trækker beslutningen om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad tilbage.

Tyrkiet og Yemen har bedt om et hastemøde i FN's Generalforsamling torsdag. Det sker på vegne af en gruppe af arabiske lande. I modsætning til i Sikkerhedsrådet kan der ikke nedlægges veto i FN's Generalforsamling.

Tyrkiet og Yemen har sendt et udkast til en resolution, der er en spejling af den tekst, som USA nedlagde veto mod i FN's Sikkerhedsråd.

Egypten stod bag udkastet i Sikkerhedsrådet, der fik opbakning af alle andre medlemmer end USA.

Lige som den egyptiske tekst til Sikkerhedsrådet nævner Tyrkiet og Yemen ikke Donald Trumps beslutning i sin resolution. I stedet udtrykker landene "stor ærgrelse over de seneste beslutninger angående Jerusalems status".

Trump besluttede 6. december, at USA skal anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Det brød med årtiers international konsensus. Beslutningen har ført fordømmelse med sig fra det internationale samfund.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Efter intensive forhandlinger:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx