Af - 29/10-15 15:43

Tillykke: 10 ting som du skal vide om internettetTillykke: 10 ting som du skal vide om internettet

Verdens første online-transaktion var en narkohandel. Læs om det og 9 andre facts om internettet, som har 46 lys i lagkagen i dag.

Bildstrecke im Grossformat »
Som race er vi kommet langt, men vi mennesker er nu stadig ret simple. For eksempel elsker vi at parre os mere end noget andet i denne verden - eller rettere sagt at kigge på at andre parrer sig. 14 procent af alle internet-søgninger er på sex-relaterede ting. Det er faktisk mindre end hidtil antaget, men tallet beviser, at sex og porno stadig er vores primære interesse på internettet. Narkohandel er måske en lidt voldsom betegnelse, men faktum er, at første gang, der blev udvekslet penge for varer online, var blev der købt weed. Det skete i 1971, hvor nogle studerende fra Stanford købte fjolletobak af nogle studerende på MIT. Det var i året 1991.Nogle studerende på universitetet i Cambridge, England, var trætte af at gå forgæves til en tom kaffemaskine, så de satte et kamera op og tilsluttede det til deres computere. Så kunne de altid se, om der var kaffe på kanden. Ok, pænt kedelig fact, vi hopper videre til nummer 4. Google vurderer, at nettets samlede indhold fylder 5 mio. terrabytes. Dataen fylder 200 million Blu-Ray disks men vejer mindre end et sandkorn. Der er i øvrigt flere stjerner i universet, end der er sandkorn på jorden. Så ved du det. Der bliver sendt ca. 250 milliarder mails hver eneste dag, og 80 procent af dem er spam. Et andet fact er, at spam er pisse irriterende. ...Og det er vores alle sammens skyld. Den fjollede musikvideo har 2.439,666.419 views alene på Youtube. Intet andet kommer i nærheden af Psy's hitsang. Heeeeey, sexy lady! Internettets gennembrud som nyhedsmedie kom i 1998 da Drudge Report afslørede daværende præsident Bill Clintins affære med sin praktikant Monica Levinsky. Amerikanerne går stadig og griner af Clintons manglende evne til at holde cigaren i kassen. Hvis du kender videoen, har du lige kastet en smule op i munden. Hvis ikke, er du på nippet til at google den, men please lad være. For din egen skyld. Videoen er så klam, at en række videoer fulgte i kølvandet på den - alle var det reaktionsvideoer, hvor folk brækkede sig, råbte og skreg, og generelt gerne bare ville have lov til at dø, mens de så '2 Girls 1 Cup'. Og han er en guttermand. Berners-Lee har bl.a. været med til at bestemme, at internettet skal være gratis og tilgængeligt for alle i den udstrækning det kan lade sig gøre. Og han bruger i dag sin magtfulde position i World Wide Web Consortium (W3C) til at at kæmpe for net-neutralitet - f.eks. at forhindre store firmaer i at købe sig til fordele i form af hurtigere internet end konkurrenternes.. Det er i hvert fald sandsynligt ifølge supertænkerne Stephen Hawking og Elon Musk. Kort fortalt kan intelligente computere inden for en overskuelig årrække være i stand til at arbejde sammen via internettet. Og hvis vi pisser dem af, kan samarbejdet hurtigt handle om at bekæmpe menneskeracen. Søøøød computer!

Se de 10 sjoveste, underligste og mest interessante facts om internettet i galleriet herover.

I dag for 46 år siden gjorde Charles S. Kline noget historisk. Han sendte en besked via computer fra universitetet UCLA i Los Angeles til Stanford University nogle hundrede kilometer nordpå.

Dermed var internettet en realitet.

Nu er det nok! Sådan får du Kardashian-frit internet
Nu er det nok! Sådan får du Kardashian-frit internet

Fra gennembruddet i 1969 skulle der dog gå mange år, før World Wide Web blev åbnet for masserne. Det skete i 1993, og i dag kan vi ikke forestille os at leve uden.

De voksne af os kan huske dengang, man ikke kunne google noget, når man var i tvivl, og hvor musik var noget man hørte i radion eller betalte i dyre domme for at få på LP, CD eller kasettebånd.

Danskernes e-handel kommer udenlandske firmaer til gode
Danskernes e-handel kommer udenlandske firmaer til gode

Nu kan vi ikke undvære mobilens pludrende nyheder og endeløse Facebook-strømme.

Internettet har i sandhed ændret verden - og så har det givet os en masse gode grin og, ahem, interessante oplevelser. Som f.eks. da en video af to nydelige unge kvinder med en temmeligt alternativ appetit gik viral.

Se de 10 sjoveste, underligste og mest interessante facts om internettet i galleriet herover.

LÆS OGSÅ: Gratis internet skal lokke turister til Vestkysten

LÆS OGSÅ: Google vil skaffe gratis WiFi til hele verden - og er allerede i gang

LÆS OGSÅ: Ny app hitter: Som Facebook og Snapchat - men med unikt twist

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx