Af - 06/07-16 08:12

Hovednavn til festival: Vi kommer ikke igen, hvis I ikke får styr på voldtægterne!Hovednavn til festival: Vi kommer ikke igen, hvis I ikke får styr på voldtægterne!

Britisk indierock-gruppe siger fra over for den krænkende adfærd, der har hærget musikfestival.

Bildstrecke im Grossformat »

Britiske Mumford and Sons er kommet med et statement over for den svenske musikfestival Bråvella, der har været i mediernes spotlight, efter flere episoder med seksuelt krænkende adfærd, det skriver svenske Aftonbladet.

- Vi vil ikke spille på festivalen igen, før politiet og arrangørerne har forsikret os om, at de gør noget for at slå ned på det, der ligner en afskyelig høj rate af seksuel vold, skriver bandet på deres Facebookside.

Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked
Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked

Svenske medier har blandt andet berettet om overgreb på kvindelige festivalgæster under koncerterne, og fem voldtægter er blevet anmeldt efter festivalen.

- Festivaler er til for at fejre musik og mennesker, de er et sted, hvor man kan slippe sig selv løs og være tryg samtidig, lyder det yderligere fra bandet på Facebook.

Vildt: Her synger 160.000 fans med på Adeles megahit
Vildt: Her synger 160.000 fans med på Adeles megahit

Festivalen har også reageret på opslaget:

- Vi bliver selvfølgelig triste, når vi læser det, men sexforbrydelser er desværre noget, der sker på festivaler og i samfund rundt om i verden, lyder det fra Niklas Westergren, der er med til at arrangere festivalen.

Han lover yderligere at festivalen vil gøre sit for at forbedre situationen som for eksempel brug af flere vagter under koncerterne.

11 tegn på at du ikke helt kan slippe Roskilde Festival
11 tegn på at du ikke helt kan slippe Roskilde Festival

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx