Af 20 minuten - 30/11-15 21:46

Fortvivlet mand: Min kæreste barberer sig ikke længereFortvivlet mand: Min kæreste barberer sig ikke længere

Fra den ene dag til den anden ændrede Rogers kæreste sine barberingsvaner. Han synes det er pinligt.

Bildstrecke im Grossformat »

Nogle kvinder barberer sig, andre gør ikke. Heller ikke Yasmin Gasimova i galleriet herover.

Rogers spørgsmål til Doktor Sex:

Jeg har et lille, men støt ”voksende” problem. Jeg har været sammen med min nuværende kæreste i to år. Indtil videre har vi haft det rigtig godt sammen, men på det sidste sker der mærkelige ting. På det seneste er hun stoppede med at barbere sig, og hvis hun gør det, er det meget uregelmæssigt og kun få steder på kroppen. Jeg ser ikke mig selv som en overfladisk fyr, men det irriterer mig faktisk en del. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke kan håndtere det.

På en måde synes jeg, at det er lidt pinligt. For eksempel når vi tager i svømmehal eller om sommeren, når hun kun har en top på, og man derfor kan se hendes hår under armene. Men jeg kan simpelthen ikke snakke med hende om det.

Til gengæld ved jeg, at det ikke ville røre hende overhovedet, hvis jeg stoppede med at barbere mig. Hvilke grunde kunne lægge bag hendes nye opførsel, og hvad kan jeg gøre imod det?

Behårede mennesker har mest sex
Behårede mennesker har mest sex

Mænd opfordrer Anne til selvmord, fordi hun ikke barberer ben
Mænd opfordrer Anne til selvmord, fordi hun ikke barberer ben

Svaret fra Doktor Sex:

Kære Roger

Det sker bare nogen gange i forhold. En person, som man tror, man kender, opfører sig pludselig på en anden måde, end man forventer. Irritationsmomentet er stort, og straks har man behovet for at ændre på personen for at fjerne sin egen pinlighedsfølelse.

Disse situationer viser hurtigt og utvetydigt, at dyder som tolerans og åbenhed ikke engang virker i de tætteste forhold. Sådan er det bare engang: Det uvante og anderledes forstyrrer og gør en utryg, lige meget om man kender de personer, der gør noget uvant og anderledes.

Hvilke bevæggrunde din kæreste har for sin ændrede opførsel, ved jeg ikke. Men det ville sikkert være nemt at finde ud af ved at sætte sig ned og snakke med hende om det. Derfor vil jeg råde dig til ”at konfrontere” hende og snakke om hendes ændrede intimbarberingsvaner. Også selvom du måske synes, det er pinligt at snakke om.

Din kæreste har ret til at have hendes egen holdning i forhold til hendes kropsbehåring – og det har du selvfølgelig også. Og selvom man er i et forhold, betyder det ikke, at man skal have de samme holdninger og være enige om alt. Lige modsat, så er det lige præcis uoverensstemmelserne og de forskellige holdninger, som giver spænding og afveksling i et forhold.

Yasmin barberer sig ikke: - Jeg føler mig MEGET sexet
Yasmin barberer sig ikke: - Jeg føler mig MEGET sexet

Du skal ikke prøve at ændre på din kæreste. I modsætning skal du prøve at acceptere, at hun har hendes egne forestillinger om, lige som du har om din, hvordan hendes krop skal se ud, og hvordan hun behandler den. Hvis det er for anstrengende for dig, skal du nok hellere finde dig en kæreste, som er mindre selvstændig, og som er villig til at ændre sig til dine behov.

Hvis du er klog, så indser du, at hendes adfærd gør det muligt for dig at lære dig selv bedre at kende og din prægning af hende. I ovenstående situation kunne det for eksempel være din pinlighed over hendes ændrede kropsbehåring, og den måde du identificerer dig gennem og med din kæreste på. Derigennem kunne du lære, hvordan du kan håndtere disse situationer bedre. Også hvis det måske lyder ekstremt for dig, så kan du være fuldstændig ligeglad med, hvad andre mennesker tænker om din kærestes barberingsvaner.

Denne artikel er oprindeligt bragt i en brevkasse på den schweiziske avis 20 Minuten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx