Af - 19/11-16 17:37

Chloe drømmer om at få amputeret benene - ser sig selv som handicappetChloe drømmer om at få amputeret benene - ser sig selv som handicappet

Raske mennesker får amputeret lemmer, fordi de identificerer sig som fysisk handicappede.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er for tiden stor fokus i samfundsdebatten på mennesker, som ikke identificerer sig med deres medfødte køn, og derfor må igennem operationer og slås med fordomme for at få lov til at være det menneske, de føler sig som.

Men der findes mennesker, som har endnu mere opsigtsvækkende problemer: Folk med den psykiske lidelse 'Body integrity identity disorder' (BIID).

De har raske kroppe, men identificerer sig som en person, der først er hel, når de har fået amputeret kropsdele eller har fået tilføjet sig andre skavanker som at blive gjort blinde eller døve.

I 2013 stod dengang 58-årige Chloe Jennings-White fra Utah i USA frem og fortalte om sin lidelse.

Siden hun var fire år gammel har hun vidst, at hun vil leve som handicappet. Hun ønsker at få fjernet sine ben ved amputation, men har aldrig haft råd til at få udført operationen.

I stedet har hun forsøgt at fremkalde ulykker, der ville gøre hende handicappet, og allerede som niårig kørte hun med vilje galt på sin cykel - uden at missionen dog lykkedes.

Også en anden person har offentligt fortalt om sin kamp med BIID. Manden 'One Hand Jason' skar for nogle år siden sin egen hånd af med en sav, fordi han ikke kunne leve videre med den.

Efterfølgende har han levet et mere lykkeligt liv.

Ifølge Wikipedia er sygdommen BIID beslægtet med, men skal ikke forveksles med, apotemnophilia, som er seksuel ophidselse ved tanken om at få amputeret lemmer, samt acrotomophilia, som er seksuel tiltrækning til mennesker, som mangler lemmer.

Der er eksempler på, at mennesker med BIID med vilje har gjort sig selv blinde, sterile og ligefrem har fjernet egne kønsdele.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hareide afslører sin startopstilling:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx