Af - 03/03-15 08:30; Opdateret: 03/03-15 08:46

Take-off: Grønspætte giver ufrivilligt lift til væselungeTake-off: Grønspætte giver ufrivilligt lift til væselunge

Helt unikke billeder er med til at fejre international vildtlivsdag.

Bildstrecke im Grossformat »

En engelsk fotograf har med sin kameralinse fanget det unikke øjeblik, hvor en grønspætte flyver igennem luften med en væselunge på ryggen.

Det skriver britiske itv.

Martin Le-May var mandag ude for at gå en tur i et naturreservat i Hornchurch Country Park uden for den britiske hovedstad, London, da han sammen med sin kone, Ann, hører en puslen efterfulgt af skræppende pip i buskadset små 25 meter fra, hvor de stod.

Ægteparret rettede straks sine medbragte kikkerter i retningen af lyden for at finde ud af, hvad der skabte det lille spektakel i den ellers stille og vinterkedelige park. Og her blev de mødt af et sjældent syn.

Det skulle vise sig at være en lille væselunge, der havde forsøgt at springe på en grønspætte, der havde vovet sig for tæt på jorden. Efterfølgende fulgte der en kamp for livet imellem fugl og væsel. Undervejs opstod et unikt øjeblik, som den kvikke britiske Martin nåede at få foreviget med sit kamera. Væslet red på ryggen af den flygtende fugl.

TV: Hesten Spanky har en helt særlig rytter
TV: Hesten Spanky har en helt særlig rytter

Heldigvis, for spætten, endte det uden blodudgydelse. Fuglen fik rystet den sultne væsel af sig og tog vingerne på nakken. Imens forduftede den pelsede jæger med uforrettet sag.

Samtidig med, at briten fik taget et glimrende 'snapshot' af den unikke kamp for livet, og det eftergående har spredt sig i både internationale medier og ad sociale kanaler, så er der et pudsigt sammenfald med, at FN har udnævnt d. 3. marts til at være international vildtlivsdag.


Det har vi her på metroxpress tænkt os at fejre med en række dyr, der rider på, nå ja, andre dyr.

Søde billeder: Verdens gladeste dyr skaber sjov 'selfie'-trend
Søde billeder: Verdens gladeste dyr skaber sjov 'selfie'-trend


Og til slut, en fire år gammel oldie but goodie. En abe, der rider på en lille gris.

Bare lige for at slå det fast, så er det ikke altid dyrene med pels, der jager fugle. Nedenfor kan man se en gammel mongolsk skik, hvor man bruger ørne til at jage ulve med.

LÆS OGSÅ: DF: Mord på dyr skal ikke straffes som hærværk

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx