Af - 12/08-14 13:47; Opdateret: 12/08-14 14:13

Tal om et mirakel: Utrolig video viser for tidligt fødte Walkers kampTal om et mirakel: Utrolig video viser for tidligt fødte Walkers kamp

Se hans forvandling på 100 dage her.

Lille Walker Colt Pruett blev født 25. april 2014 - det var en hel del tid før den planlagte fødsel. Så han blev straks indlagt på afdelingen for for tidligt fødte. Her valgte projektet Capturing Hopes at fotografere ham hver eneste dag frem til, at han 80 dage senere blev udskrevet - i alt er de første 100 dage af hans liv dokumenteret i videoen.

Videoen er blevet set over 480.000 gange siden offentliggørelsen 20. juli.

En dokumentarisk og rørende video som denne kan være med til at give folk et billede på de sommetider abstrakte forestillinger om for tidligt fødte børn, siger formand for Dansk Præmatur Forening, Elizabeth Pöckel.

- Den kan gøre en forskel på den måde, at når vi eksempelvis diskuterer inklusion i folkeskolen - og hvorfor for tidligt børn kan være sarte, så kan den vise den hårde start på livet, disse børn har.

Gravid ramt af lyn: Datter født med 'strithår'
Gravid ramt af lyn: Datter født med 'strithår'

- Samtidig kan den også vise, hvorfor forældre til for tidligt fødte kan være påvirkede af det mange år efter - og nogle får endda post traumatisk stress syndrom, fordi de har været i en langvarig stresstilstand, siger Elizabeth Pöckel.

Den gode nyhed er, at overlevelsesraten er høj.

- Miraklet i det her er - at selv om det ser meget dramatisk ud i starten af videoen, så klarer størstedelen af børnene sig rigtig godt. Det er utroligt, hvad man i dag kan gøre. Så det derfra kan blive et velfungerende barn.

Skræmmende billeder: Baby i klapvogn triller ned på togskinner
Skræmmende billeder: Baby i klapvogn triller ned på togskinner

- Det er også interessant at se, hvordan de for tidligt fødte på en måde ligner gamle mennesker, når de bliver født. Men efterhånden får de mere sul på kroppen og begynder at ligne babyer, siger Elizabeth Pöckel.

Walker Colt Pruett er fortsat i gang med at vokse sig større og stærkere. Det skriver hans forældre på bloggen om hans udvikling.

- Vi er så stolte af Walker, og hvordan han vokser hver dag. Han er i sandhed en utrolig lille dreng, skriver de blandt andet og tilføjer, at sønnen har femdoblet fødselsvægten.

Vild video: Baby VILLE ud - kvinde føder lige foran hospitalet
Vild video: Baby VILLE ud - kvinde føder lige foran hospitalet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: 'Paradise'-fyr har...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Fordele og ulemper ved brugt eller ny...
bt.dk
Voldsomme besparelser i DR: Lars...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx