Af Ritzau - 17/05-16 12:54; Opdateret: 17/05-16 13:46

Endnu en selvmordsbombe skaber død og rædsel i BagdadEndnu en selvmordsbombe skaber død og rædsel i Bagdad

Nye dødelige angreb i Bagdad efter at islamisk Stat i sidste uge tog skylden for drab på over 100 mennesker.

storybild

Volden optrappes i Irak. Mindst 44 blev dræbt i Bagdad tirsdag, efter at byen i sidste uge oplevede den hidtil blodigste uge i år. (Billede: Scanpix/Moadh Al-dulaimi)

To kraftige bomber rystede tirsdag Bagdad og dræbte mindst 44 mennesker og sårede over 90, siger politi og hospitalskilder i den irakiske hovedstad.

Angrebene sker efter en lang række angreb, som gør sidste uge til den blodigste i år indtil nu.

Ved tirsdagens angreb dræbte en bombe i det nordlige distrikt al-Shaab 38 mennesker og sårede over 70, mens en bilbombe i den sydlige bydel al-Rasheed kostede seks mennesker livet og årede 21, siger kilderne.

En talsmand for hæren siger til det statslige tv, at angriberen i al-Shaab, der er et overvejende shiamuslimsk område, både havde placeret en bombe og sprængt sig selv i luften med en selvmordsvest.

Premierminister Haider al-Abadi har sagt, at en politisk krise, der er udløst af forsøget på at gennemføre en regeringsrokade i forbindelse med kamp mod korruption, har fjernet fokus på kampen mod Islamisk Stat.

Islamisk Stat tog i sidste uge skylden for drab på over 100 mennesker i og i nærheden af Bagdad. Angrebene har skabt udbredt vrede mod myndighederne, som bliver kritiseret voldsomt for ikke at beskytte byen effektivt.

Tre bomber forskellige steder i selve Bagdad dræbte mindst 80 mennesker.

Den første bombe eksploderede i Bagdad-bydelen Sadr City, hvor mindst 55 mennesker blev dræbt. Eksplosionen fandt sted om formiddagen nær en skønhedsklinik i det shiamuslimske kvarter. De fleste af ofrene var kvinder.

Få timer efter eksploderede yderligere to bomber i henholdsvis Kadhimiya, hvor flertallet af indbyggerne er shiamuslimer, og derpå i et område af Bagdad, som er sunnimuslimsk.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
FCK-angriber helt ude i kulden: Væk...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx